BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bu hafta iki günlüğüne Konya'dan doğduğum köye, Anne ve Babamın ellerini öpmeye gittim.

Köy yolundan her geçişimde bundan 40-50 yıl önceki geçişlerim aklıma gelir.

Otomobilin zar zor gittiği, onu da ayda yılda bir aracın geçtiği topraktan el yordamıyla yapılmış olan bu yol, adeta patika bir yoldu.

O zamanlarda köyümüzde bakkal dahi yoktu, hoş şimdi de yok ya neyse...

Eşeklerle ya da yaya olarak giderdik bağlı bulunduğumuz nahiyeye, ihtiyaçlarımızı temin etmek için.

Şimdi bu yol devletimizin sayesinde muntazam bir asfalt kaplama yol durumunda... Günlük olarak onlarca otomobil geçiyor.

Dedim ya 40-50 yıl önce yaya olarak gidiş geliş mesafesi 15 kilometrelik yolu, şimdi şahsi aracımla kat ederken o zamanlarda çektiklerim ve insanımızın çektikleri geliyor aklıma ve göz yaşlarımı tutamıyorum.

Bugün bu yoldan geçerken gözyaşlarımı yine tutamadım. Ama bu defa  neden başkaydı.

Şimdi bu gözyaşlarıma sebep olanlara soruyorum.

Devletin, hepimizin vergilerinden elde ettiği gelirlerden ayırarak  ve bizlerin canımızı ve malımızı korumak maksadıyla bütün virajlara koyduğu bu güzelim yön (emniyet) levhalarından ne istediniz?

Hangi vasfınızı ispat etmek için bu levhaları vurdunuz?

Efeliğinizin ispatı bu levhaları vurmanızla mı alakalı?

"Yiğitliğinizi", "civanmertliğinizi", "iyi bir avcı oluşunuzu", bu levhaları kurşunlamanızla mı kazandığınızı düşünüyorsunuz?

Bu nasıl bir tatmin oluş şeklidir ki, acaba ben ve benim gibi düşünenlerin bir eksikliği var da bunun farkında mı değiliz? Bu yazımın altına yorumlarınızı göndererek bizim de bu güzelim(!) vasıfları kazanmamıza yardımcı olur musunuz acaba?

Eminim "vatanseverlikte", "Müslümanlıkta", "iyi bir insan oluşunuzla" ilgili sohbetlerde mangalda kül bırakmıyor ve herkesin sizi fark etmesini yüreğinizden talep ediyorsunuzdur?

Her konuda kendinizi düzelteceğinize başkalarını ve devleti suçlama ve onları düzeltme konusunda kimseye söz düşürmüyor ve en galiz küfürleri  etmekte de hiç bir beis görmüyorsunuzdur.

Ben sizden hiç bir şey istemiyorum.

Sadece azıcık utanırsanız benim için bu kafidir.

Zira utanmak en büyük insan hasletlerinden birisidir.

Bir ricam daha var.

Bu resimleri çocuklarınıza göstermeniz ve "ne kadar da iyi bir avcı olduğunuzu" onlarla da paylaşmanızdır belki sizinle gurur duyarlar(!) onlar da.

Size selam ediyor, yüreğinize yumuşaklık ve ferahlık gelmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Kalın sağlıcakla e mi..?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.