BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kış Mevsiminin habercisi olan Termiye tezgâhlarda

Kış Mevsiminin habercisi olan Termiye tezgâhlarda yerini almaya başladı. 

03 Aralık 2020
Kış Mevsiminin habercisi olan Termiye  tezgâhlarda

Kış Mevsiminin habercisi olan Termiye  tezgâhlarda yerini almaya başladı.

Kış Mevsiminde Tüketilen Termiye  Konya'nın Seydişehir ilçesi Ketenli Mahallesinde ağırlıklı olarak  yetiştirilerek  Kış Aylarında   Perşembe   pazarında  satılıyor.

Termiye Kasım'dan Nisan ayına kadar tezgâhlarda satılırken Görüntü olarak Fasulye tanesini andıran kuru bir bitki.

Bu ürün 1 hafta suyun içerisinde bekletiliyor ve sonrasında tuz eklenip tüketiliyor.

Termiyenin  kilosu 6 TL'den satılıyor.

TERMİYENİN FAYDALARI NELERDİR?

- Sindirim sisteminin en sağlıklı şekilde çalışması için potasyum, kalsiyum ve demire ihtiyaç duyar. Termiye bu maddeler bakımından oldukça zengindir. Özellikle bağırsaklardaki florayı dengeleyerek daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Kabızlık gibi sağlık sorunlarının yaşanmasını önler.

- Protein bakımından zengin olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirir. Kış aylarında artan nezle grip gibi hastalıkların yaşanmasını engeller. Adeta hastalıklara karşı vücuda kalkan etkisi yapar.

- Tüketilme esnasında tuzu yeterli miktarda tutulduğunda yüksek tansiyonu bile dengelemede etkilidir. İçerdiği potasyum kan basıncını dengeleyerek kalp ve damar hastalıklarının yaşanmasını engeller.

acı tadı gitmesi için termiye kaynatılmalıacı tadı gitmesi için termiye kaynatılmalı

- Diyet yapanlar genellikle lifli besinler tüketerek daha uzun süre tok kalmak ister. İşte termiye de bu besinlerden biridir. Yoğurtla beraber tüketildiğinde bağırsakları da temizler. Vücudun enerjisini de sağlayarak depresyon, stres ve kronik yorgunluğun önüne geçer.

- Kemik ve kasların güçlenmesi için gerekli olan kalsiyumun da yüzde 30'unu karşılar. Kemiklerde asit birikmesini önler. 

- Vegan ya da vejeteryanlar içinde ideal bir besindir. Termiye, vücudun ihtiyacı olan proteini kolaylıkla karşılar.

- Kan değerlerini dengeler. Özellikle insülini direncine fayda sağlar. Bu yüzden şeker hastaları da rahatlıkla tüketebilir. 

şeker hastalarının da rahat tüketebileceği bir besindirşeker hastalarının da rahat tüketebileceği bir besindir

TERMİYENİN ZARARI VAR MIDIR?

Aşırı tüketildiğinde gaz sıkışmasına neden olur. Ayrıca ishal gibi sağlık sorunlarının yaşanmasına davetiye çıkartır. Bu yüzden uzmanlar fazla tüketilmesini tavsiye etmez. Bazıları termiyeyi çerez olarak tükettiği sırada tuz ve baharat kullanımını abarttıklarında karaciğer ve tiroid bezlerine zarar verebilir. Uzmanlar bu konuya da dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.