BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu seçildi

- Oylama sonucuna göre Dervişoğlu, 1159 geçerli oyun 611'ini alarak genel başkan seçildi, Aydın ise 548 oy aldı 

28 Nisan 2024
İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu seçildi

ANKARA (AA) - İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nın üçüncü turunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçildi.

ATO Congresium'daki kurultayda, genel başkanlık seçiminin 3. turunda, Grup Başkanı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu yarıştı.

Oylama sonucuna göre, 1159 geçerli oyun 611'ini Dervişoğlu alarak genel başkan seçildi. Aydın ise 548 oy aldı.

Kurultayda, partinin yetkili kurullarının seçimine geçilecek. Bu kapsamda da delege, 50'si asıl, 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11'i asıl, 7'si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesini belirlendi

Öte yandan yoğun katılımın olduğu kurultayda, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri için seçimler yapıldı.

Seçimlerde bazı sürprizler yaşanırken, yeni GİK'te bazı isimler yerlerini korurken, bazı yeni isimler de kurula dahil oldu. Başkanlık Divanı'ndan Oktay Vural, Ayfer Yılmaz, Saltuk Buğra Kavuncu, Sedat Aksakallı, Şükrü Kuleyin, Naci Cinisli, Mehmet Tolga Akalın, Burak Akburak, Cem Özdemir, Birol Aydemir, Türker Yörükçüoğlu ve Ayşe Sucu GİK listesinden ayrılırken, Hakan Şeref Olgun, Ayyüce Türkeş Taş, Kürşad Zorlu, Ünzile Yüksel ve Selcan Taşcı Hamşioğlu yeni isimler olarak GİK'e seçildiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.