BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Beyşehir'de kaçak avcılığa geçit yok

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Konya’daki Beyşehir Gölü’nde kaçak avcılığa izin verilmiyor. Yapılan denetimlerde 5 bin metre ağa ve diğer av malzemelerine il konuldu. 

23 Nisan 2024
Beyşehir'de kaçak avcılığa geçit yok

15 Haziran’a kadar av yasağının uygulandığı Beyşehir Gölü’nde haftanın 7 günü havadan ve karadan denetimler sürüyor.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından göl içerisine atılmış yaklaşık 5000 metre ağa ve diğer av malzemelerine el konulurken, ilgili kişilere cezai müeyyideler uygulandı.

 

KAÇAK AVCLIĞA GEÇİT YOK

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, yaptığı açıklamada, “Gölümüzü korumaya ve kaçak avcılığa geçit vermemeye kararlıyız. Gölümüzdeki balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesi, nesillerinin korunması ve balık stoklarımızın azalmaması için, mesai mevhumu gözetmeksizin çalışmaya devam edeceğiz. Beyşehir Gölü etrafındaki tüm karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar, balık ve sülük avlak sahaları ekiplerimiz tarafından gözlem altında tutulmaktadır.” dedi.

konyada-kacak-avciliga-gecit-yok-001.jpg

DENETİMLERE JANDARMA EKİPLERİ DE KATILIYOR

Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Çavuşçu gölünde de su ürünleri denetimleri 24 saat esaslı olarak devam ediyor. Kontrol ekipleri Jandarma görevlileri eşliğinde göl etrafındaki karaya çıkış noktaları, balık avlak sahaları gözlem altında tutuyor

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.