BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Diyanet’in yöneteceği liseli gençlere yönelik ‘Kuran eğitim merkezleri’ açılıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, lise çağındaki gençlere yönelik Kuran eğitim merkezleri ile ilgili Resmi Gazete'de yönetmelik yayımladı. Yönetmelik, eğitim merkezlerinin fiziki şartlarından eğitim sürecine kadar pek çok konuyu ele alıyor. 

21 Nisan 2024
Diyanet’in yöneteceği liseli gençlere yönelik ‘Kuran eğitim merkezleri’ açılıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca lise çağındaki gençlere yönelik “Kuran eğitim merkezleri” açılmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KUR’AN EĞİTİM MERKEZLERİNİN İŞLEYİŞİ BELLİ OLDU

Yönetmelikte Kur'an eğitim merkezlerinin işleyişi ve hedefleri netleşti. Yönetmelikte Kur'an eğitim merkezlerinin, öğrencilere Kur'an-ı Kerimtemel dini bilgiler ve Arapça ile İslami ilimler alanında eğitim vermek amacıyla kurulduğu belirtiliyor.

MEZUNİYET BELGESİ VERİLECEK

Öğrencilerin dini bilgi ve becerilerini geliştirmek, sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerini sağlamak ve ahlaki değerlere önem veren bireyler yetiştirmek amacı taşıyan merkezlerden mezun olan öğrencilere mezuniyet belgesi de verilecek.

İşte yönetmelikte yazan hedefler, ilkeler, görev ve faaliyetler…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.