BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ücretsiz doğalgaz uygulaması sona eriyor! Faturalar yükselecek

Evlerde kullanılan bedava doğalgaz uygulaması 1 Mayıs’ta son buluyor. Bu uygulamanın bitmesiyle vatandaşların doğalgaz faturası yükselecek 

12 Nisan 2024
Ücretsiz doğalgaz uygulaması sona eriyor! Faturalar yükselecek

Doğalgaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında alınan karar Cumhurbaşkanın imzasıyla geçen sene 1 Mayısta  Resmi Gazete'de yayınlanmıştı.

Bu kararname ile konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar olan ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1 Mayıs 2024 tarihine kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 Sm3’e kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılandı.

Geçene alınan bu kararlar kapsamında ilk faturaların tamamı devlet tarafından ödendi. Sonrasında ise 25 Sm3’e kadar olan kullanım bedelleri bütçeden karşılanıyordu. Bu uygulamanın sonuna sayılı günler kaldı.

KARARLA İLGİLİ UZATMA YAPILMADI

Geçen sene alınan kararnameye göre bir uzatma  açıklaması yapılmadı.1 Mayıs'tan  sonra artacak tüketimde vatandaşların faturalarında fiyat artışlar yaşanabilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.