BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Vatandaş faize itiliyor faiz tavana çıktı

Bunun adı cendere… Halk fakirleştirildi; kredi kartına ve bankalara mahkûm edildi. İhtiyaç kredisi faizleri ise önceki gece rekor seviyeye çıkartıldı. 

07 Nisan 2024
Vatandaş faize itiliyor faiz tavana çıktı

Uygulanan hatalı ekonomi programlarıyla halk, ağır bir ekonomik krizin pençesine düşerken büyük bir kesim de kredi kartlarına mahkûm edilmiş durumda.

Birbiri ardına uygulanan hatalı ekonomik programların acı faturasını yine vatandaş ödüyor. Merkez Bankası’nın aldığı kararların ardından, kredi ve mevduat faizlerinde büyük artışlar yaşanıyor. Kredi kartına mahkûm edilen halkın yönlendirildiği ihtiyaç kredisi faiz oranları, yüzde 86’nın üzerine çıkarak rekor seviyeye ulaştı. Aynı şekilde, mevduat faizleri de artışını sürdürerek, üç aylık dönem için yüzde 64 seviyesine vardı.

Yalnızca 15 günde yüzde 10 arttı.

Gelinen nokta 22 yılın zirvesi

Merkez Bankası’nın Mart ayı toplantısında alınan kararlar, kredi ve mevduat faizlerinde hızlı bir artışa neden oldu. Özellikle politika faizi artışı ve kredi kullanımını kısıtlayıcı önlemler, faiz oranlarının yükselmesine yol açtı.

İhtiyaç kredisi faizleri yüzde 86’yı aşarak rekor kırdı. Mevduat faizleri de artış eğiliminde. 3 ay vadeli mevduat faizinde iki haftada yaklaşık 10 puanlık bir artış gözlendi. 15 Mart’ta yüzde 55,66 düzeyinde olan faiz oranı, 29 Mart haftasında yüzde 64,30’a yükseldi. Bu, mevduat sahipleri için 22 yılın zirvesinde yer alan bir faiz seviyesini işaret ediyor.

Kredi kartlarındaki alışveriş faizi, önceki gece aylık %4,25’ten %5,53’e çıkartıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.