BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Şebeke olmasa bile SMS gönderilecek! Google yeni özelliği duyurdu

Google, Android 15 için test ettiği yeni bir özellik ile mobil iletişimde çığır açıyor. Bu özellik sayesinde, Android kullanıcıları şebeke veya Wi-Fi bağlantısı olmadan da uydu bağlantısı üzerinden SMS gönderebilecek. 

04 Nisan 2024
Şebeke olmasa bile SMS gönderilecek! Google yeni özelliği duyurdu

Uzak Bölgelerde İletişim Kolaylaşıyor Özellikle uzak veya izole bölgelerde yaşayan insanlar için hayati önem taşıyacak bu özellik, mobil ağ sinyallerinin ulaşamadığı yerlerde de iletişim kurulmasını sağlayacak. Bu sayede acil durumlarda dahi bağlantıda kalmak mümkün olacak.
   
Uydu bağlantısı, NTN (Karasal Olmayan Ağ) üzerinden kurulacak. Bu özellik sadece metin mesajları için geçerli olacak ve fotoğraf veya video gönderimi mümkün olmayacak. Mesaj gönderiminde gecikmeler yaşanabilir.
   
Bu özellik şu anda Android 15 Beta sürümünde test ediliyor ve resmi bir duyuru yapılmadı. Android 15'in resmi sürümüyle birlikte kullanıma sunulması bekleniyor.   
Google Mesajlar'ın uydu bağlantısı özelliği, Google'ın teknolojik inovasyon ve erişilebilirlik alanındaki çabalarını gösteriyor ve Android ekosisteminin geleceğine dair ipuçları veriyor.
• Uzak veya kırsal bölgelerde iletişim imkanlarını genişletir. • Acil durumlarda ve doğal afetlerde hayat kurtarıcı olabilir. • Mobil iletişim teknolojisinde yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. • Kullanıcılara daha geniş bir bağlantı erişimi sunabilir.
Google Mesajlar'ın uydu bağlantısı ile SMS gönderme özelliği, mobil iletişimde önemli bir gelişmedir.
Bu özellik, uzak bölgelerde yaşayan insanlara ve acil durumlardaki kişilere büyük fayda sağlayabilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.