BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kur'an-ı Kerim'e defalarca saldırmıştı! Salwan Momika ölü bulundu iddiası

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma skandallarıyla gündeme gelen İslam düşmanı Salwan Momika'nın ölü bulunduğu iddia edildi. 

02 Nisan 2024
Kur'an-ı Kerim'e defalarca saldırmıştı! Salwan Momika ölü bulundu iddiası

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma skandallarıyla gündeme gelen ve İsveç hükümeti tarafından sınır dışı edilen İslam düşmanı Salwan Momika'nın iltica ettiği Norveç'te ölü bulunduğu iddia edildi.

İSVEÇ VE DANİMARKA'DA SKANDALLARIN BAŞ AKTÖRÜYDÜ
Salwan Momika, başkent Stockholm'de Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 ve 14 Temmuz'da İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Momika, 24 Ağustos'ta da Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Momika'nın 3 Eylül'de Malmö kentinde, polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakması ve onu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti.

Momika son olarak 21 Ekim'de Stockholm'ün merkezinde İsrail'e destek mitingi yaparak Kur'an-ı Kerim ve Filistin bayrağı yakmıştı.

Danimarka Parlamentosu 7 Aralık 2023'te kutsal kitapların yakılmasını ve bu kitaplara saldırıları yasa dışı kılan yasa tasarısını kabul etmişti.


KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.