BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Meteorolojiden Konya Bölgesi çiftçilerine kötü haber:

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de zirai faaliyetlerde bulunan çiftçileri endişelendiren bir durum var. 

23 Mart 2024
Meteorolojiden Konya  Bölgesi çiftçilerine kötü haber:

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden olan Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de zirai faaliyetlerde bulunan çiftçileri endişelendiren bir durum ortaya çıktı. Meteoroloji yetkilileri, halen mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların etkisiyle bu bölgelerde zirai don beklediklerini açıkladı.

Özellikle hafta sonu ve pazartesi günü sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenen don olayları, hafif, orta kuvvette olacak ve yüksek kesimlerde ise kuvvetli olabilecek. Bu durumun tarımsal üretim üzerinde olumsuz etkileri olabileceği belirtilirken, Meteoroloji yetkilileri başta çiftçiler olmak üzere ilgililerin dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurguladı.

Ziraat mühendisleri ve tarım uzmanları da çiftçilere, meyve ağaçlarını ve sebzeleri korumak için gerekli önlemleri almaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle sera ve serinletme sistemlerinin etkin bir şekilde kullanılması, don olaylarının zararlarını minimize etme konusunda önemli bir rol oynayabilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.