BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Trabzon'da maç sonu taraftarlar sahaya girdi!

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından büyük olaylar çıktı. Bordo-mavili taraftarlar, sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. 

18 Mart 2024
Trabzon'da maç sonu taraftarlar sahaya girdi!

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonsporu'u deplasmanda 3-2 yendiği karşılaşmanın ardından saha içinde arbede yaşandı.

GALİBİYET SEVİNCİ TRİBÜNLERİ GERDİ

Maçın bitiş düdüğü sonrasında Fenerbahçeli oyuncular ve teknik ekip, saha ortasında toplanarak galibiyeti kutlamak istedi.

Kutlama sırasında bordo-mavili taraftar, güvenlik güçlerinin engellemek istemesine rağmen sahaya indi. Bir anda saha içi karışırken Fenerbahçeli futbolcular ile taraftarlar arasında arbede çıktı. Taraftarların tekme ve yumruk atmasına sarı-lacivertli oyuncular da karşılık verdi.

Güvenlik güçlerinin de müdahalesiyle sarı-lacivertli oyuncular, tünelden geçerek soyunma odasına gitti.



İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan saha olaylarına ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı açıklamasında; "Bu akşam oynanan Trabzonspor Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır. Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı. 

OSMAN AŞKIN BAK: YAKIŞMADI!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise; "Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.

TFF'DEN İLK AÇIKLAMA!

Türkiye Futbol Federasyonu, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası harekete geçti.

İşte TFF tarafından yapılan açıklama:

"Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın."


MERT MÜLDÜR'E DİREKLE SALDIRDILAR

Bir Trabzonspor taraftarı, Mert Müldür'e korner direği sopasıyla saldırdı. Mert Müldür, sopadan son anda kurtuldu.



OSAYI SAMUEL KAVGA ETTİ

Trabzonsporlu taraftarların üzerine geldiği Fenerbahçeli Osayı Samuel, taraftarlarla kavga etti.



LİVAKOVİC'E YUMRUK ATILDI!

Bir Trabzonspor taraftarı Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic'e yumruk attı.



BATSHUAYİ'DEN DÖNER TEKME!

Fenerbahçe'nin Belçikalı futbolcusu Michy Batshuayi, çıkış tünelindeki Fenerbahçeli futbolculara doğru koşan bir Trabzonspor taraftarına tekme attı.



OOSTERWOLDE'YE SALDIRI

Sahaya giren Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçeli Jayden Oosterwolde'ye saldırdı. Oosterwolde'nin karşı müdahalade bulunmasının ardından Hollandalı futbolcunun kafasına bir başka taraftar tarafından yumruk atıldı.



OOSTWERWOLDE'NİN TARAFTARLARA YAPTIĞI HAREKET ORTAYA ÇIKTI

Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde'nin olaylar başlamadan önce Trabzonspor tribünlerine doğru hareket çektiği görüntüler paylaşıldı.



İSMAİL KARTAL: MAÇIN İPTAL OLMASI GEREKİRDİ

"Benim oyuncumun kafasına bir madde geldi. Normal şartlarda bu maçın iptal edilmesi gerekiyor. Eğer oyuncunun kafasına bir madde geliyorsa kurallara göre maçın iptal edilmesi gerekiyor. Hakem maçı iptal ettirmedi ve bu şekilde devam ettirdi. Biz Kadıköy'de ilk mağlubiyetimizi rakibimizden aldık. Maçı kazandılar, sevindiler ve gittiler. Hiçbir şey olmadı. Hepimiz Türk futboluna hizmet ediyoruz. Sonuçta kazanmak da var kaybetmek de var. Bu ilk olmayacak, son da olmayacak. İki takım da büyük camialar, bu işlerin böyle devam etmemesi gerekiyor. Oyuncularım önemli bir maçı kazandıkları için sevindiler. Sevinçte tahrik var ise onun cezasını ben veririm, illa tribünlerin inmesi gerekmiyor. Bunları aşmamız lazım. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Hoşgörülü olmamız lazım. İki takım yine karşı karşıya gelecek. Birazcık sağduyulu olmamız gerekiyor. Zor şartlarda kazandığımız için oyuncularımı kutluyorum. Trabzonspor'a da başarılar diliyorum."



ERSUN YANAL: BEN DE İÇERİ KAÇMIŞTIM

Daha önce Fenerbahçe ve Trabzonspor'u çalıştıran Ersun Yanal, yayıncı kuruluşta olaylarla ilgili şunları söyledi: Trabzon'da daha önce ben içeri kaçtım. Kavganın içine girmem. İki camiada da çalıştım. Biri haklılığını kavgayla göstermeye çalışıyorsa, ben içeri girerim. Böyle delikanlılık mı olur? Oyuncularımı da içeri gönderdim, kimsenin burnu kanamadı. Bu ülkede her şeyin içine ettik.



TÜMER METİN'DEN FENERBAHÇELİ FURBOLCULARA TEPKİ!

Futbol yorumcusu Tümer Metin, olaylarla ilgili şunları söyledi: O gerginliğe sebebiyet vermeyeceksin. O kutlamayı saha içerisinde yapmayacaksın. Doğru olduğunu savunmuyorum. Daha önce de oldu. Galip gelmişsin, git içeride sevin abi. Mert Hakan'ı uyarırken de söyledim. Erzurum'da sevinirsen böyle bir tepkiyle karşılaşmazsın. İki takım arasında tarihten gelen husumet. Maçın içindeki gerilim... Bunları hesap etmiyorsun. Fenerbahçe en keskin virajda ya, zorlu rakiple oynayacak ya... Kolay değil. O yüzden maçın gerginliği bu kadar konuşuluyor.



MERT HAKAN YANDAŞ: BUNLAR SİZİN ESERİNİZ

Fenerbahçe kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, olaylı maçın ardından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Bu takım şerefiyle onuruyla dimdik ayakta! Fenerbahçe armasını kimseye ezdirmedik çok şükür... Ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğü... Bütün hafta bizi ortaya atanlar bunlar sizin eseriniz.



İSMAİL KARTAL: OĞLUMUN KAFASI ŞİŞMİŞ

"Benim kafamda şişme var. Ben alışığım. Sokakta yetişmiş biriyim. Ben Karadeniz çocuğuyum. Yere yatıp rol yapan biri değilim. Hayatım boyunca böyle biri olmadım. Omzumda kafamda şişlikler var ama ben yere yatmadım, öyle biri değilim. İçeride antrenörlerimin ağzı patladı, dudağı patladı, bazı antrenörlerde şişlikler var. Oğlumun kafası şişmiş. Çocuğa vurmuşlar burada. Nasıl olacak bu işler!"



ABDULLAH AVCI: KONUŞARAK DÜZELMEYECEK

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, maçın ardından olaylarla ilgili şunları söyledi: 2-0'dan 2-2 olacak durumu konuşacakken hem devre arası hem maç sonu durumu konuşacağız. Bunu konuşmak istemiyorum. Konuşarak düzelmeyecek. Sahanın içinde kalmaya devam edeceğiz. Devre arasında İsmail Kartal'a da dedim. Oyun içinde bir şey olmasın, daha önce benzer şeyler yaşandı. Maçın sonunda yaşadıklarımız üzüntü verici. Bu durumdan ne çıkacak merak ediyorum. MHK'si, PFDK'sinden toplam ne çıkacak bilmiyorum. Saha içinde kalacağım. Oyuna dönüş iyi. Lig üçüncüsüyüz, kupada yarı finaldeyiz. Oyuncularımız vazgeçmedi, geri döndü, kaybetmeyi hak etmedik.



GÜNTEKİN ONAY: HER GÜN YAPILAN PAYLAŞIMLAR ORTAMI GERDİ

Spor yazarı Güntekin Onay, yayıncı kuruluştaki programda olaylarla ilgili şunları söyledi: Çok gergin bir futbol iklimi yaşıyoruz. Her gün açıklamalar. Her gün sosyal medya paylaşımları. Herkes gerildi, en sonunda bunlar yaşandı. Trabzon'da yaşananlar gerçekten üzücü. Umarız bu olaylarda zarar görenler yoktur.



TOLGA ZENGİN: LİVAKOVİC SANA NE YAPTI

Yayıncı kuruluşta yorumculuk yapan Trabzonspor eski kalecisi Tolga Zengin, maçın ardından canlı yayında çıkan olaylarla ilgili şunları söyledi: Futbolcular sana ne yaptı? Livakovic sana ne yaptı? Trabzonlu ve Trabzonsporlu tribünden gelen biri olarak söylüyorum. Böyle maça geleceksiniz, gelmeyin! Böyle dava savunulmaz. Dava savunmanız gereken zamanlar önceydi. Şu görüntünün izahı yok! Trabzon'a futbol şehri diyorsun, Trabzon'u nasıl böyle gösteriyorsun ya? İnandıkları dava için yapıyorlar ya... O davaya sonuna kadar sahip çıkmış biri olarak konuşuyorum. Yanlış yapıyorsunuz, o çocukların kılına zarar gelse, ödeyemezsiniz. Kaleci yerde sakatlanmış, yüzüne madde atıyorsunuz. Böyle hak mı aranır? Gidin başka yerde hak arayın! Gençlerse, eğitimsizlerse gelmesinler abi. İki takım futbolcuları, Halil Umut Meler'i bile idare etti sahada.



UĞURCAN ÇAKIR: TASVİP ETMİYORUZ

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır, maçın ardından şunları söyledi: Maç sonunda istenmeyen görüntüler oldu. Tasvip etmiyoruz. Taraftarlarımıza teşekkür ediyor, onlardan özür diliyoruz. İlk yarı bizim için kayıptı. İstediğimiz planları, çalıştıklarımızı sahada uygulayamadık. Bunda Fenerbahçe'nin de payı vardı. 45'te 2-0 oldu. Soyunma odasında konuştuk. Hocalarımız, hafta içi çalıştıklarımızı anlattı. İkinci yarı oyunun hakimi bizdik. 2-2'yi yakaladık. Galibiyete yakın olan taraf bizdik taraftarımızla. Mağlubiyetle ayrıldık. 3-2 oldu. Aslında 200'e yakın Süper Lig'de maç oynadım. Röportajlarımda hakemlerle ilgili konuştum. Halil Umut Meler, Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biri. 2 pozisyon hariç iyi maç yönetti. Umut Bozok'a yapılan faul var, devamı gol oluyor. Hakemler hakkında konuşmayı sevmiyorum. Saha içinde kalmaya çalışıyorum. Net faul var. Dünyanın her yerinde faul o. Devamında gol oldu. 45'ten 100'e kadar çok iyi mücadele ettik. Hedeflerimiz 3'üncülük ve Türkiye Kupası. Emin adımlarla ilerliyoruz. Buradan mağlubiyetle ayrılmamak isterdik. 2-2'ye getirip mağlup olmak can acıtıyor.



İRFAN CAN EĞRİBAYAT'TAN EGEMEN KORKMAZ'A TEPKİ

İrfan Can Eğribayat'ın paylaşımı: Fenerbahçe'de forma giymiş, şu an Trabzonspor'da yardımcı hocalık yapan Egemen Korkmaz... Ekmek yediğin yere ihanet etmek budur. Biz canımızı korumaya çalışırken gelip arkadan saldırmak insanlık değildir.



JOSEF DE SOUZA'DAN PAYLAŞIM

Josef de Souza: "Takım arkadaşlarımı koruduğum için yargılandım ama bugün keşke Fenerbahçe oyuncuları onurlandırılsalardı. Cesurlardı. Futbol sahada kazanılır ve kaybedilir. Birçok Fenerbahçe taraftarı ben takım arkadaşımı koruduğum için ceza almamı istemişti. Bugün onların yüzlerini görmeyi isterdim." 



MARIO BRANCO: TÜRK FUTBNOLUNA YAZIK

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco: "Türk futboluna yazık, sadece korkaklar böyle davranır!"



SERHAT AKIN: EGEMEN SEN FENERBAHÇE'DE OYNAMADIN MI?

Serhat Akın, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında İrfan Can Eğribayat'a yumruk atmaya çalışan eski takım arkadaşı Egemen Korkmaz'a tepki gösterdi. "Egemen nedir senin hırsın kardeşim? Sen Fenerbahçe de oynamadın mı? Galatasaray'dan 5 yediniz niye çıkmadınız kulübeden?"



ENİS BARDHİ: İNSANLARI PROVOKE ETMEYE ÇALIŞTILAR

Bordo mavili takımın orta saha oyuncusu Enis Bardhi, karşılaşmayı ve maçın ardından yaşanan olayları değerlendirdi.

Bardhi'nin yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalar şöyle:

"Bu provokasyonları hiç kimsenin yapmaması gerekiyor. Bu yaşanan manazara benim daha önce hiç yaşamadığım bir manzara. Maçın sonunda kutlama yaparken insanları provoke etmeye çalıştılar. Rakibimizin üçüncü golü öncesinde de çok net bir faul var. Hakem onu neden vermedi bilmiyorum ama çok net bir faul var. Bugün güzel bir maç oldu ama maçın sonunda istemediğimiz görüntüler oldu."



DJİKU: İNSANLAR NEDEN VURMAK İÇİN GELİYOR?

Fenerbahçeli futbolcu Alexander Djiku: "Bugün sahadaki güvenliğimiz asla garanti altında değildi. Her şeye rağmen maçı bitirmek zorunda kaldık. Şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Bir taraftarın tutkusunun akıl almaz tepkilere yol açabileceğini düşünmek, bu aşırılıkları kabul etmek demektir. Çözümlere odaklanalım, çünkü bu maalesef futbolda tekrar eden bir sorun ve bu ligin imajını zedeliyor. Bir azınlık yüzünden olsa bile, yine de kabul edilemez. İnsanlar sahaya oyunculara ya da hakemlere vurmak için neden geliyor? Bu insanlar yaptıklarının tamamen farkında mı yoksa gelişigüzel mi hareket ediyorlar? Cevabı bildiğimi iddia etmiyorum. Her halükarda, birkaç maç için stadyum yasağı yeterli görünmüyor. Futbol dışında ne gibi cezalar var? Bunlar gerçekten caydırıcı ve yeterli mi? Maalesef futbolda sıkça rastlanan bu şiddeti ortadan kaldırmak için gerekli ve yeterli önlemlerle ilgili herkesi eğitebilir, eğitebilir ve eğitebilir miyiz?"

Kaynak:Haber7

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.