BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Hastane randevu sisteminde yeni düzenleme!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sisteminde yeni düzenlemenin sinyalini verdi. Randevuya gitmeyen hastalara yaptırımlar artacak. 

14 Mart 2024
Hastane randevu sisteminde yeni düzenleme!


Sağlık sektöründe randevu sisteminde sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Vatandaşlar MHRS sisteminden randevu bulmakta zorlanırken bu durumdan şikayet ediyor. Yaşanan sıkıntıları gidermek için Sağlık Bakanlığı bazı çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Randevu alıp hastaneye gitmeyenler için yeni yaptırımlar geliyor.
Vatandaşlar, randevu alabilmek için uğraşırken, bazı vatandaşlar ise randevu aldığı halde hastaneye gitmeyerek sırada bekleyen hastaların haklarını gasp ediyor. 2023 yılında randevu alıp gitmeyen hasta sayısı 23 milyon olarak açıklandı. Sağlık hizmetini aksatan bu durum için yeni önlemler alınması planlanıyor.
   
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği bir kahvehanede bu konuya değindi. Bakan Koca, boş randevu bulan fakat randevu günü hastaneye gitmeyenlerin sayısının artmasıyla ciddi sorunlar yaşandığını aktardı. Daha önce getirilen kısıtlamalarda nazik davrandıklarını belirten Fahrettin Koca bu konuda yetersiz kaldığını belirtti. Şuan ki sistemde randevu alıp gitmeyenler 15 gün boyunca Randevu sisteminden randevu alamıyor. Koca son yapılan değerlendirmelerde, bu kısıtlamanın etkisiz olduğun altını çizdi.
   
Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, randevu sahibi olanların ?'sinin randevusuna geldiğini, fakat her 100 hastadan 18'inin gelmediğini belirtti. Tedbirlerin yetersiz kaldığını belirten Koca, bu durumun devam etmesi halinde daha sıkı önlemler alacaklarının altını çizdi. Randevu sisteminde yeni düzenlemenin sinyalini veren Koca, 15 gün kısıtlamasının yanı sıra başka yaptırımların da uygulanacağını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.