BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ramazan sofrası 80 milyar lira

 

10 Mart 2024
Ramazan sofrası 80 milyar lira

 

Seçim davetleri ve iftarlar, rekorlar kıran hazır yemek sektörünün iştahını daha da kabarttı. YESİDEF Başkanı Hüseyin Bozdağ, siyasi partilerin iftar ve benzeri programları için siparişlerin alınmaya başladığını açıkladı. Ramazanda pazarda yaşanan sıkıntının bu sene partilerin iftar davetleri ile aşılacağını belirten Bozdağ “80 milyar liralık bir gelir bekliyoruz” dedi.

Hazır yemek sektörü, ramazana denk gelen yerel secim çalışmalarını sürdüren siyasi partilerin iftar programlarının da etkisiyle pazarda büyüme tahmin ediyor.

Play Video

 

Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı (YESİDEF) Hüseyin Bozdağ, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin son 10 gününün ramazan ayıyla çakıştığını söyledi. Siyasi partilerin iftar ve benzeri programlar gerçekleştireceğini dile getiren Bozdağ, bu nedenle ramazanda sektörde hareketlilik beklediklerini bildirdi.

Bozdağ “Ramazan boyunca 80 milyar lira gastronomi, restoran ve endüstriyel yemek sektörlerinde artış olacağını öngörüyoruz” dedi.

 


Kaynak: Türkiye Gazetesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.