BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ramazan da hurma fiyatları cep yakacak!

Ramazan ayının gelmesi ile hurmaya talep arttı. Yükselen enflasyondan ramazan sofralarının vazgeçilmezi hurma da nasibini aldı. 

08 Mart 2024
Ramazan da hurma fiyatları cep yakacak!

Mübarek ramazan ayına sayılı günler kaldı. İftar sofralarının vaz geçilmezi olan hurma da yavaş yavaş raflardaki yerini aldı. Ancak hurma fiyatları da yükselen enflasyondan nasibini aldı.

Medine, Sugai, Kudüs ve İran gibi farklı ülkelerden ithal edilerek ülkemize getirilen hurmaların kilogram fiyatı 200 TL ile 620 TL arasında değişiklik gösteriyor. Yani orucunu hurma ile açmak isteyen vatandaş minimum 200 lirayı gözden çıkarmak zorunda.

Mısır çarşısında satışa sunulan cennet hurmasının kilogram fiyatı 280 liraya ulaştı. Yükselen fiyatlar ile baş edemeyen vatandaşlar ise iftar sofrasına cennet hurması koyabilmek için tane ile satın almaya başladı. Cennet hurmasının adedi 15 liradan satışa sunuldu. 

Öte yandan hurma kilogram fiyatları Mısır Çarşısı'nda şu şekilde

  • Cennet hurması 280 TL
  • Jumbo Kudüs hurması 350 TL
  • Özel Jumbo Kudüs hurması 450 TL
  • Sugai hurması 500 TL
  • Özel Medine hurması ise 620 TL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.