BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gazze açken binbir çeşit yemekli iftar sofralarına oturmayın!

Abdurrahman Dilipak, Gazze'nin soykırıma uğratıldığı bir Ramazan ayına gireceğimiz günlerde önemli uyarılarda bulundu. 

08 Mart 2024
Gazze açken binbir çeşit yemekli iftar sofralarına oturmayın!

Gazze, Siyonist İsrail'in soykırımı altında, aç-susuz-ilaçsız-elektriksiz bir Ramazan ayına girmeye hazırlanıyor. Abdurrahman Dilipak, Gazze bu durumdayken şatafatlı iftar davetlerinden ve sofralarından uzak durmak gerektiğini belirttiği bir yazı kaleme aldı. Dilipak, "Boynu bükük ve utanç içinde bir Ramazana hazırlanıyor 'Namaz kılanlar!' Hatırlayın ayet ne diyordu, 'Vay o namaz kılanların haline ki…' kimdi onlar." diye sordu.

 

BU RAMAZAN GAZZE'NİN SOYKIRIM ALTINDA AÇ BIRAKILDIĞINI UNUTMAYIN!

Dilipak, yavrusuna git şehit ya da gazi ol diyen anneleri hatırlattı. Cihat eden Müslüman'a düşman ne kadar güçlü olursa olsun Allah'ın yardım edeceğini belirtti. 

Dilipak, "Bir takım bahanelerin arkasına saklanıp, İsrailoğulları gibi, zalimlerle savaşmamak için bahaneler uydurmaya devam ettiğimiz sürece, Allah onları başınıza musallat eder ve öbür dünyada da onları yakacak ateş, size dokunur." uyarısında bulundu. Siyaset yapacağız diye insanların imanlarıyla oynayanları eleştirdi.

 

Abdurrahman Dilipak şunları söyledi:

"Evet, ben bu Ramazanda, kişi ya da kuruluşların, hele siyasilerin gösterişli, kalabalık iftarlarına katılmayacağım.. Yoksul mahalelerinde de kalabalık iftarlar yerine ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırın o yardımlar. Sokak iftarlarını da unutun.. İftar sofralarında siyaset de konuşulmasın. Ramazan programlarında da bize vaaz ve nasihat ederken, algılarımızla oynanmasın, hayali gündemler ve menkıbalerle dikkatlerimiz başka yönlere çekilmesin. Böyle yapan kanalları izlemeyelim. Öyle iftarlar vermeyelim, öyle iftarlara katılmayalım. Gazze örnekliğinden yola çıkarak seçilmiş ayetleri okuyup, onlarla namaz kılıp, o ayetler okunduğunda onların meallerini de verelim. Eğer istişare bağlamında iftar verilecekse, yemekleri basit olsun. Belediyelerin ve şirketleri iftar bütçelerini Gazze’de, mazlumlara ve muhtaçlara verelim/gönderelim."

Dilipak, Diyanet'in belirlediği fitre miktarıyla ilgili de "Diyanetin fitre hesabı “asgari ücretle geçinen, o civarda geliri olanlar için geçerlidir. “Havaic-i asliye”nin altında gelir sahiplerine zaten gerekmez ama, imkanı iyi olanlar, kendi aylık ortalama gıda ihtiyaçları için ödedikleri paraya denk bir parayı fitre olarak vermeleri gerekir." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.