BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KANAYAN YARAMIZ DOĞU TÜRKİSTAN

 

01 Mart 2024
KANAYAN YARAMIZ DOĞU TÜRKİSTAN

İlçemizin güzide eğitim kurumlarından Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesinin öğrencileri, Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızın Çin devleti tarafından maruz bırakıldıkları zulmü kınamak için oldukça anlamlı bir program gerçekleştirdiler. Programla ilgili bilgi veren Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi Müdürü Emin ÖNER şunları ifade etti:


Her geçen gün gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıklarla yüreklerimiz yanmaktadır. Neredeyse 250 yıldır Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya kör, sağır, dilsiz; bu hayâsız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun, kandaşlarımızın yaşadığı bu zulümden haberi dahi yoktur. Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi olarak bizler de bu zulmü kınamak ve oradaki kardeşlerimizin sesi olmak için Okulumuzda, Doğu Türkistan adına bir program gerçekleştirdik. Danışman öğretmenimiz Fatma Nur SÜRER rehberliğinde programımızı özveriyle hazırlayan ve sunan değerli öğrencilerimize, öğretmenimize, ayrıca teşrifiyle değerli bilgiler aktaran Selçuk Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğünde mütercim olarak görevli kıymetli misafirimiz 
Dr. Adilcan ERUYGUR'a çok teşekkür ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.