BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Demirkapı Tüneli 9 aydır devam eden bakım ve onarımdan son buğun tekrar açılıyor

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan ve 4 dakikada iklim değiştiren Demirkapı Tünelindeki bakım ve onarım çalışması 9 aydır devam ediyordu. Konya - Antalya arasını 2,5 saate düşüren ve Gembos olarak da bilinen tünel, bugün yeniden açıldı. 

01 Mart 2024
Demirkapı Tüneli 9 aydır  devam eden  bakım ve onarımdan son buğun tekrar açılıyor


Konya’nın 4 dakikada iklim değiştiren tünelinde mutlu son

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan ve 4 dakikada iklim değiştiren Demirkapı Tüneli 3 Mayıs 2023’de düzenlenen törenle hizmete açılmıştı.

Konya - Antalya arasındaki ulaşım süresini 2,5 saate düşüren tünel ile yılda zamandan ve akaryakıttan toplam 34 milyon lira tasarruf sağlanması hedeflenmişti.

Yol, turizmin yanı sıra ticari ürünlerin iç ve dış pazarlara ulaşmasına da katkı sağlayacaktı.


9 AY BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI

Konya ile Antalya’yı birbirine daha kısa sürede bağlayan Demirkapı Tüneli, açılışından kısa süre sonra bakım ve onarım nedeniyle kapatıldı. Yaklaşık 9 aydır devam eden çalışmalar nedeniyle Konya’dan Antalya yönüne gidecekler servis yolundan ulaşım sağlıyordu.
BUGÜN YENİDEN AÇILDI

Demirkapı Tünellerinin Konya-Antalya istikametindeki sağ tüpünde sürdürülen bakım ve onarım çalışmaları bugün (1 Mart 2024) itibarıyla tamamlandı. Haber Dairesi muhabirinin bölgedeki kaynaklarından edindiği bilgiye göre; tünelin her iki istikameti de trafiğe açıldı.

Servis yolu ise tehlikeli madde yüklü olanlar başta olmak üzere tünele girişi yasak olan araçlar tarafından kullanılıyor.
BAKAN KONYA DUYURMUŞTU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz gün Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaptığı açıklamada, Yeni Konya Antalya Karayolu’nun Antalya sınırları içerisinde bulunan Demirkapı Tüneli’nde devam eden çalışmalar hakkında da bilgi vermiş, her iki tüpün de 1 Mart 2024 itibariyle aynı anda tekrar hizmet vermeye başlayacağını açıklamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.