BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİR’DEN SOSYALFEST FİNALLERİNE

Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje  Okulu öğrenci ve öğretmenleri SOSYALFEST Yarışmasında finale kalma başarısı gösterdi. 

21 Şubat 2024
SEYDİŞEHİR’DEN SOSYALFEST FİNALLERİNE

Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje  Okulu öğrenci ve öğretmenleri SOSYALFEST Yarışmasında finale kalma başarısı gösterdi.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) 2/3 Mart 2024 tarihlerinde Karabük’te, Karabük Üniversitesi’nin ev sahipliği ile düzenlenecek. İlçemizin TEKNOFEST’teki gururu olan Seydişehir Anadolu İmam Lisesi öğrencileri “Gelişen ve Geliştiren Okul Modeli” isimli sosyal bilimler modeli ile “Akademik Başarının Artırılması” kategorisinde Türkiye genelinde finale kalan 10 okuldan biri olmayı başardılar. Final aşamasında öğrenciler dereceye girmek için yatıracaklar.

 

“Aktif Okul, Etkin Öğrenme” Projesi: “Gelişen ve Geliştiren Okul Modeli”

Okul Müdürü Bayram Ali Çelik dört yıldır okulda uyguladıkları eğitim modeli ile ilgili şunları söyledi:

“Akademik başarının artırılabilmesi için öğrencilerin çok yönlü bir gelişim süreci içinde yer almaları en etkin öğrenme yöntemidir. Sürekli ve sürdürülebilir okul gelişimi ise değişim ve yenileşme ile mümkün olabilir. Değişim ve yenileşme, sistemin işleyişinde yer alan bütün bireylere görev ve sorumlulukları ile ilgili yeni yaklaşımlar, yeni ufuklar, yeni hedefler ve bunların uygulanmasına yönelik planlı bir çalışma sistemi kazandırarak sağlanabilir. Bu bağlamda “Gelişen ve Geliştiren Okul Modeli” hazırlanarak öğrenci, öğretmen ve yönetici işbirliği içinde uygulamaya konulmuştur.”

 

“Gelişen ve Geliştiren Okul Modeli, kurumun bütün bileşenleri ile sürekli olarak gelişmesi ve kurumsal kapasitesinin artırılması için öğrenme ortamları ve kullanım alanlarının iyileştirilmesi, proje odaklı aktif okul, etkin öğrenme süreçlerinin uygulanması ve böylelikle akademik başarının artırılması bağlamında; “gelişim ve akademik başarı odaklı okul kültürü” konulu değişim ve yenilenme çabasıdır”

 

“Okulumuzda esen bu gelişim ve yenilenme rüzgarının, oluşan çok yönlügelişim sürecinin mimarı olan öğretmenlerimize tek tek teşekkür ediyorum. TEKNOFEST, TÜBİTAK, Üniversite Sınavları, Spor Müsabakaları, Mesleki Yarışmalar, Sanat Yarışmaları, Matematik ve Astronomi Projeleri, Fen Projeleri, Sosyal Sorumluk  Projeleri derken şimdi de SOSYALFEST ‘te finale kalma başarısı elde eden öğrencilerimizi tebrik ediyorum.Çok değer verdiğimiz ve her birini bir bilim insanı olarak hayal ettiğimiz öğrencilerimizin yetiştirilmesinde ve  okulun gelişmesinde çok emeği olan sayın  velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.”

 

SOSYALFEST Finallerine Katılacak Takım Üyeleri:

Erdem ADAL (10. Sınıf)

Mehmet Efe KARASU (9. Sınıf)

Arif Eren ÖZTÜRK (9. Sınıf)

Mustafa DİNÇ (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni)

Bayram Ali ÇELİK (Proje Danışmanı)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.