BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Çalışma Saatleri Kısalıyor mu?

Milyonları heyecanlandıran haber! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma saatlerini düşürmek için çalışma başlattı. 

20 Şubat 2024
Çalışma Saatleri Kısalıyor mu?


Planlanan düzenleme ile haftada 45 saat olan çalışma süresinin 40 hatta 35 saate indirilmesi gündemde. Peki, çalışma saatleri kısalırsa maaşlar da düşecek mi?

Hedef: Verimliliği Artırmak, İş-Yaşam Dengesini Sağlamak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın daha önce yaptığı açıklamada, "Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını, değişen iş gücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.


Bakanlığın üzerinde çalıştığı yeni düzenleme ile çalışma saatlerinin aşağı çekilmesi, iş ve özel yaşam dengesinin sağlanması ve daha verimli bir çalışma hayatı planlanması hedefleniyor.

Haftada 4 Gün veya Günde 5 Saat Çalışma Formülleri Masada

Batı Avrupa ülkeleri ile Japonya'da haftada 4 gün çalışma uygulaması, İngiltere'de ise günde 5 saat çalışma denemesi yapılıyor. Türkiye'de de benzer formüllerin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Uzaktan, Kısmi ve Geçici Süreli Çalışma da Gündemde

Çalışma saatlerinin düşürülmesinin yanı sıra uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma modeli üzerinde de durulduğu öğrenildi.

Maaşlarda Düşüş Olacak mı?

Çalışma saatlerinin kısalması halinde maaşlarda da düşüş olabileceği endişesi akıllara geldi. Bu konuyla ilgili ise henüz bir detay açıklanmadı.

Çalışanlar İkileme Düştü: Para mı? Zaman mı?

Bazı çalışanlar, çalışma saatlerinin kısalması halinde maaşlarında düşüş olabileceği endişesi taşırken, bazı çalışanlar ise daha fazla boş zamana sahip olmanın avantajını ön plana koyuyor.

Çalışma saatlerinin düşürülmesi, hem çalışanlar hem de işverenler açısından önemli bir gelişmedir. Bu düzenlemenin nasıl şekilleneceği ve maaşlara nasıl yansıyacağı ise merak konusu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.