BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya dahil 16 ilde Bozdoğan operasyonu

Konya’nın da aralarında bulunduğu 16 ilde bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik olarak Bozdoğan-2 operasyonu düzenlendi. 120 şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı. 

17 Şubat 2024
Konya dahil 16 ilde Bozdoğan operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

16 İLDE BOZDOĞAN- 2 OPERASYONU

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Konya, Afyon, Ankara, Aydın, Bingöl, Hakkari, Hatay, İzmir, Kars, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Tunceli’de “BOZDOĞAN-2” operasyonları düzenlendi.

 

120 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

16 ilde eş zaman olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, Türkiye ve Suriye’de bölücü terör örgütü PKK içerisinde faaliyet gösteren, illegal sokak eylemlerine katılan ve milis/işbirlikçi olduklarına dair haklarında bilgiler elde edinilen, terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 120 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucu ruhsatsız tabancalara ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.