BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA ŞEKER VE EKREM ÇOŞKUN DÖNER TÜRKİYENİN EN İTİBARLI FİRMALARI ARASINDA

Bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi Araştırması sonuçları açıklandı. 72 ilde, 15 bin kişi ile gerçekleştirilen araştırmada toplam 40 farklı sektördeki markaların itibar derecelendirmesi yapıldı. Listeye Konya’dan 2 dev isim girdi. 

14 Şubat 2024
KONYA  ŞEKER  VE  EKREM ÇOŞKUN DÖNER  TÜRKİYENİN EN  İTİBARLI  FİRMALARI ARASINDA

Türkiye’nin En İtibarlı Markaları belli oldu. Listeye Konya’dan 2 dev firma girmeyi başardı.

TÜRK MARKALARI ZİRVEDE

İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğinde, Türkiye İtibar Akademisi tarafından bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun “Türkiye Örneklemi” olarak kabul ettiği 26 bölge ve 72 ilde 15 Aralık 2023 - 15 Ocak 2024 tarihleri arasında yaklaşık 15 bin kişi ile gerçekleştirilen araştırmada; ana ve alt sektörleri ile ahşap parkeden akaryakıta, ayakkabıdan bankacılığa, beyaz eşyadan bebek ve çocuk ürünlerine kadar toplam 40 farklı sektörde faaliyet gösteren şirket ve kurumların itibarları ölçümlendi.

Bu yıl teknolojiye yatırım yapan Türk markalarının araştırmada zirvede yer aldığını belirten Türkiye İtibar Akademisi Başkanı Ertan Acar, “Bu yıl sektörlerinden bağımsız Türkiye’nin en itibarlı markaları listesinin ilk 20’de 18’inin Türkiye’de kurulmuş, Türkiye’de üretim yapan markaların oluşu dikkat çekiyor. Teknoloji ve savunma sanayi markalarımız Baykar Teknoloji ve TOGG’da ilk kez Türkiye’nin en itibarlı ilk 10 markası arasında yer aldı” dedi.

 

Türkiye İtibar Akademisi Başkanı Ertan Acar

“MARKA TERCİHLERİNDE ÇEŞİTLİLİK ARTTI”

Türkiye genelinde tesadüfi seçim metotları ile belirlenen 15 bin kişinin CATI yani bilgisayar destekli telefonla görüşme yöntemi ile arandığını belirten İtibar Akademisi Başkanı Ertan Acar “10 yılı aşkın süredir düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Türkiye İtibar Endeksi karşımıza her yıl değişik sonuçlar çıkartarak Türk halkının seçimlerini ve seçimlerindeki değişiklikleri gözlemlemek için çok değerli bir araştırma oldu. Biz ‘Türkiye İtibar Endeksi‘ ile itibarın oluşumu ve gelişimini etkileyen değişkenlerin, faktörlerin izlenmesi ve değerlendirilmesinde altyapı sağlıyoruz. Bu yıl itibarlı marka tercihlerinde çeşitlilik olduğunu gözlemledik. Önceki yıllarda ilk sıralarda yer alan markaların itibar puanları ile daha alt sıralarda yer alan markaların itibar puanları arasında ciddi farklılıklar olurken bu yıl ilk kez itibar puanlarının birbirine bu kadar yakın olduğu bir sonuçla karşılaştık. Bu da bizlere marka tercihlerinde bu yıl kamuoyunun daha çok çeşitliliğe gittiğini gösteriyor” diye konuştu.

Acar, “Raporu satın alan markalar hem müşteri tercihlerini görüp pazarlama stratejilerini mevcut duruma göre düzenleyebilecek, radara girmişse bu sayede önümüzdeki senelerde üst sıralara yükselebilecek hem de iletişim çalışmalarında raporumuzu referans göstererek itibarlı olduğunu kamuoyuna iletebilecekler” dedi.

KONYA’DAN İKİ BÜYÜK FİRMA LİSTEYE GİRMEYİ BAŞARDI

Konya’dan iki büyük firma, Türkiye’nin En İtibarlı Markaları arasına girmeyi başardı. O firmalar, TORKU ve Ekrem Coşkun Döner oldu.

Bisküvi, Şekerleme ve Çikolata sektörü ile süt ve süt ürünleri sektöründe Torku en itibarlı markalar arasında yerini aldı.

Yerli Fast Food sektöründe adını Türkiye’nin en itibarlı markaları arasına yazdıran Konya merkezli firma ise Ekrem Coşkun Döner oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.