BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Uzm. Dr. Neriman Bilir mevsimsel hastalıklara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Seydişehir Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Neriman Bilir mevsimsel hastalıklara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. 

13 Şubat 2024
Uzm. Dr. Neriman Bilir mevsimsel hastalıklara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

 

‘Kış mevsimi demek üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış demektir. Ülkemiz için eylül ortasından başlayıp nisan ortasına kadar devam eden süreçte burun akıntısı, hapşırık, ses kısıklığı, hafif ateş yüksekliği, öksürük, halsizlik, eklem ağrısı, kas ağrısı ile seyreden üst solunum yolu enfeksiyonları sık görülmektedir. Başta influenza olmak üzere parainfluenza, adenovirüs, bocavirüs, coronavir, metapnömovirüs gibi diğer virüslerin dolaşımda olması kişilerin hastalanma ihtimalini arttırmaktadır. Basit önlemleri günlük hayatımızda uygularsak enfekte olma ihtimalimizi azaltabiliriz. Öncelikle kişisel hijyen kurallarına dikkat etmek bizi koruma konusunda önem arzetmektedir. Günlük hayatta dikkat edilmesi gereken basit ama koruyucu davranışlar; sık el yıkamak, kalabalık ortamlara mecbur kalmadıkça girmemek, kalabalık ortamda bulunma durumunda maske takmak, eğer üst solunum yolu semptomlarına sahipsek diğer kişileri korumak için mutlaka maske takmak, hapşırma-öksürme sırasında ağız ve burunun kapatılması ve sonrasında ellerin yıkanması, hasta kişilerle yakın temastan kaçınmak, hasta bireylerin izolasyonunun sağlanmasına özen göstermek, özellikle çocuk-kanser hastası-ileri yaştaki bireylerin ziyaretlerinin kısa tutulması gibi basit tedbirler bizi hastalıklara karşı koruyabilir. Viral enfeksiyonların tedavisi semptomatik olarak kişiyi rahatlatmaktan geçmektedir.’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.