BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da 3 gün yağış bekleniyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

12 Şubat 2024
Konya'da 3 gün yağış bekleniyor

Yurt genelinde sıcaklıkların düşeceğini ve yer yer kuvvetli sağanaklar ile fırtınaların eseceğini belirten Tekin, "Ülkemiz yeni haftayla birlikte yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girdi. Pazartesi günü batı kesimlerde etkisini gösteren yağışlı sistem, salı günü iç kesimlere kadar sokulacak ve hafta boyunca ülkemiz genelinde yağışları göreceğiz" diye konuştu.

Akdeniz ve Güney Ege'de yer gök gürültülü sağanak olacağını kaydeden Tekin, "Doğu kesimlerde karla karışacağını ve kar şeklinde yağışları göreceğiz. Özellikle yarın iç kesimlerde güneyli yönlerden rüzgar fırtına şeklinde esecek. Dikkatli olunmalı. Bununla birlikte ise yarın salı günü sabah saatlerine kadar Marmara batısı ve kıyı Ege'de yağışlar kuvvetli olacak" ifadesini kullandı.

Konya'da hava nasıl olacak?

Konya'da üç gün boyunca yağışlar bekleniyor. Aralıklarla sağanak yağış kendini gösterecek. Hava sıcaklığı Salı günü 13 derece, Çarşamba ve Perşembe günü 8 dereceye kadar düşecek. Gece sıcaklıkları 3 ile 5 derece arasında seyredecek.

Yağış, tüm ilçelerde etkili olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.