BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Akıllı Fabrikalar için Otomatik Paketleme ve Dolum Makineleri

 

12 Şubat 2024
Akıllı Fabrikalar için Otomatik Paketleme ve Dolum Makineleri

Sanayi devrimi hiç şüphesiz hayatımızda büyük gelişmeleri de beraberinde getirdi. Daha verimli ve hızlı bir şekilde üretim yapabilmek için makinelerden yararlanmak gerektiği fikri de bu zamanlara kadar dayanıyor. O dönemlerde üretim genellikle insan iş gücü tarafından yapılıyordu.

Gelinen noktada günümüzde ise makinelerden ve robotlardan üretim yaparken oldukça fazla yararlanıyoruz.Tüm bu gelişmeler yaşanırken büyük endüstriyel şirketler farklı üretim modelleri üzerine tartışıyorlar.

Örneğin gelecekte tamamen robotlara dayalı bir üretim sistemi üzerine kafa yoruluyor. Bu yöntem sayesinde insan iş gücüne olan gereklilik ortadan kalkacak, üretimde daha az hata yaparak daha seri bir şekilde üretim yapılabilecek. Ülkemizde ve dünyada yarı otomatik shrink makinesi ise atılan önemli adımlardan yalnızca birisidir.

Otomatik Paketleme ve Dolum Üniteleri

Üretimde bir insanın üstelenebileceği iş kapasitesi bellidir. Bir makine veya robot ise birden fazla işçinin yapabileceği işi tek başına daha kısa sürelerde tamamlayabilir. Ayrıca makineler insanlara nazaran daha az hata yaparak çalışırlar ki bu durum üretimde verimliliğin artmasına olanak tanır.

Dolum makineleri gıda sektörü başta olmak üzere birçok alanda fayda verir. Bir hazneden, mekanik ve elektronik aksamdan oluşan bu sistemler katı veya sıvı gıda maddelerinin uygun paketlere konulmasını sağlar. Ambalajlama makineleri ise satışa hazır hâle gelmiş ürünleri toplu bir şekilde ambalajlamaya yarar.

Yarı otomatik shrink makinesi ülkemizde İsrapak adı altında imal ediliyor ve dünyaya servis ediliyor. Bu otomatik dolum ve ambalajlama sistemleri hakkında detaylı bilgi alabilmek için İsrapak web sitesini hemen şimdi ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.