BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da horoz dövüştürenlere jandarmadan baskın: 81 bin 851 lira para cezası verildi

Konya’nın Ereğli ilçesinde horoz dövüşü yapıldığı ve kumar oynatıldığı yönünde gelen ihbar üzerine jandarma tarafından yapılan baskında, 7 kişi yakalandı. Baskında 6 adet de horoz ele geçirilirken, 7 kişiye toplam 81 bin 851 lira idari para cezası kesildi. 

01 Şubat 2024
Konya'da horoz dövüştürenlere jandarmadan baskın: 81 bin 851 lira para cezası verildi

Konya’nın Ereğli ilçesinde Y.G. isimli bir kişiye ait hayvan ahırında horoz dövüşü yaptırılarak kumar oynatıldığı ihbarı üzerine jandarma ekipleri söz konusu adrese baskın düzenledi.

7 KİŞİ YAKALANDI

Baskında Y.G.,E.K.,T.Y.,İ.C.,H.I.,İ.K. ve İ.Ü. isimli şahıslar yakalanırken, dövüştürülmeye hazır 6 adet dövüş horozu ele geçirildi.  

Söz konusu hayvan ahırının sahibi Y.G. isimli şahsa 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu (Hayvanlara Kötü Muamele ve Hayvanları Başka Bir Canlı Hayvan ile Dövüştürmek Yasaktır)’na aykırı davranıştan hakkında adli ve idari işlem yapılarak hayvan başına 7 bin 216 TL toplam 43 bin 296 TL para cezası verildi.  

Hayvan dövüştürülmesi esnasında olay yerinde bulunan İ.Ü., T.Y., E.E., H.I.,İ.K. ve İ.C. isimli şahıslara ise kişi başı 6 bin 425 TL olmak üzere toplam 38 bin 555 TL para cezası verildi. Bahis oyununda kullanılan 6 horoza el konularak Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığınca Karatay Hayvanat Bahçesi ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.