BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya dahil 20 ilde çocuk müstehcenliği ve tacizi Operasyonlarında 35 şüpheli yakalandı.

Konya’nın da aralarında bulunduğu 20 ilde “Sibergöz-16” Operasyonları gerçekleştirildi. Çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 35 şüpheli yakalandı. 

24 Ocak 2024
Konya dahil 20 ilde çocuk müstehcenliği ve tacizi Operasyonlarında 35 şüpheli yakalandı.

20 ilde çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Sibergöz-16” Operasyonlarında 35 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonlara ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“Çocuklarımızı koruma için suçlularla mücadele etmeye kararlıyız.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında; Ankara merkezli Adana, Ağrı, Aydın, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Sosyal medya uygulamaları üzerinden grup kurularak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu, çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği ve sosyal medya platformlarında çocuk istismarı görüntülerinin paylaştığı tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.”

Operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.