BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Siyonistler yenilgiyi kabul etti. İsrail'den Hamas’a ateşkes teklifi

Katil İsrail rejimi, Hamas'a rehinelerinin serbest bırakılmasına karşılık iki ay süre ile geçici ateşkes teklifinde bulundu. Konuya ilişkin açıklama ise Hamas medya sorumlusu Velid Kilani'den geldi. 

23 Ocak 2024
Siyonistler yenilgiyi kabul etti. İsrail'den Hamas’a ateşkes teklifi

Katil İsrail'in Filistin'in Gazze Şeridine yönelik saldırıları sürüyor.

Siyonist ordusu tarafından hedef alınan kadın ve çocuklar başta olmak üzere çok sayıda masum insan hayatını kaybederken, katil yönetim dünyadan gelen tepkileri resmen duymazlıktan geliyor.

Mısır ve Katar arabuluculuğu ile Siyonist rejim, Hamas'a rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik talebini ileterek buna karşı ateşkes sağlanacağı çağrısında bulundu.

Siyonistler tarafından önerilen ateşkes teklifine göre ilk etapta , 60 yaş üstü erkekler ve sağlık durumu ciddi olanlar serbest bırakılacak. Arından ise ikinci etapta sağ kalan ve 7 ekimden buna öldürülen İsrailli rehinelerin cansız bedenleri teslim edilecek. Söz konusu teklifin kabul edilmesi halinde ateşkes 2 ayı bulabilecek. Söz konusu teklifteki önemli ayrıntılardan biri ise Siyonist İsrail askerleri tarafından yerlerinden edilen Filistin halkının yeniden Gazze kentine ve Gazze şeridinin kuzeyine dönmesini içermesi.


HAMAS'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ
Katil rejimin söz konusu teklifine karşın Hamas'tan da ilk açıklama geldi.

Hamas medya sorumlusu Velid Kilani, Siyonist rejimin ateşkes teklifini iddialarına yönelik açıklamada bulundu. Kilani, Hamas'a ulaşan resmi bir teklif bulunmadığını, bununla ilgili durumun gün içerisinde netleşeceğini dile getirdi.

Hamas medya sorumlusunun yaptığı söz konusu açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Direniş (Hamas) daimi ateşkes istiyor. Sınırlı teklifleri reddediyor. Hamas'ın temel şartı savaşın geçici değil, tamamen durması. Bundan sonra esir takası, imar ve yardımların girişi gibi diğer dosyaların konuşulmasına geçilecek. Eğer bu şart onaylanırsa, ateşkesi birkaç saat sonrası veya günler sonrasında görebiliriz. Düşman (İsrail) sınırlı ateşkes istiyor. Bu yeni öneriyi (basından) okudum, iki ay süreli bir ateşkes (teklifinden söz ediliyor). Bu iki ay süresince birkaç aşamalı esir takası operasyonu gerçekleştirileceği söyleniyor. Ancak dediğim gibi direnişin (Hamas) temel şartı, daimi ve kapsamlı bir ateşkestir. Sonrasında esir takası gibi bazı ayrıntılar üzerinde pazarlık yaparız."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.