BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Emekliler meydanlara indi! Seçim öncesi adil kademeli emeklilik talebiyle miting düzenledi

Emeklilerin düzenlediği mitinge farklı siyasi partilerden milletvekilleri ve temsilcileri de katıldı. 

21 Ocak 2024
Emekliler meydanlara indi! Seçim öncesi adil kademeli emeklilik talebiyle miting düzenledi

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), Kartal'da "adil kademeli emeklilik" mitingi düzenledi.

ÇOK ÇALIŞANIN AZ ÇALIŞANDAN ONLARCA YIL SONRA EMEKLİ OLABİLDİĞİ BİR SİSTEMİN DEĞİŞMESİ TALEBİ
Miting alanında "Adil emeklilik", "Oyum kademeli emekliliğe", "Zafer, direnen emekçinin olacak" yazılı pankartlar taşıyan dernek üyeleri, kademeli emeklilikle ilgili yeni yasa çıkarılmasını talep etti.

EMADDER Genel Başkanı Mihriban Uğurlu, son çıkan emeklilik yasasıyla milyonlarca kişinin mağdur olduğunu savundu.

Emeklilikte yeni bakış açısıyla yasaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Uğurlu, "Bizler, aslanlar gibi çalıştık, emek verdik, hakkımızı istiyoruz. Çok çalışan, az çalışandan 17-20 yıl sonra nasıl emekli olabilir?" dedi.

EMEKLİ OLMAKTA ZOR EMEKLİLİK SONRASI YAŞAMAKTA
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da emeklilik ve sosyal güvenlikle ilgili temel sorunların bulunduğunu savunarak, "Ne yazık ki hem emekli olmak zorlaştı hem de emekli olduktan sonra yaşamak. Önce 1999'da, sonra 2008'de yapılan düzenlemelerle emekli olmak imkansız hale getirildi. Emeklilik yaşı düzenlemesi yapılacaksa bunun adil olması ve tüm adaletsizliklerin ortadan kaldırılması lazım." ifadelerini kullandı.


FARKLI SİYASİLER BİR ARAYA GELDİ
Mitinge CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ve Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Genel Başkanı Melih Güner ile bazı vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.