BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ÖTV artışından sonra Konya’daki yeni fiyatlar

Enflasyon oranlarının açıklanması sonrası akaryakıttaki ÖTV oranı yüzde 25,6 oranında arttı. Böylece benzinin fiyatı 2,27 TL, motorinin fiyatı 2,17 TL ve LPG ise 1 TL yükseldi. Zam, pompa fiyatlarına aynı gün yansıdı. İşte Konya’daki güncel rakamlar. 

03 Ocak 2024
ÖTV artışından  sonra  Konya’daki yeni fiyatlar

2023 yılı temmuz ayında akaryakıt ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarında 5'er TL'lik artışa gidilmiş, maktu ÖTV tutarlarının her 6 ayda bir üretici enflasyonu kadar artırılmasına dair düzenleme yapılmıştı.

Bugün merakla beklenen enflasyon rakamları açıklandı, üretici fiyat endeksi (ÜFE) verisiyle akaryakıt ürünlerindeki ÖTV zammı oranı da belli oldu.

ÖTV YÜZDE 25.6 ORANINDA ARTTI
Akaryakıttan alınan ÖTV tutarı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılı ikinci yarısı için açıkladığı Yİ-ÜFE oranı olan yüzde 25,6 oranında artırıldı.

Böylece benzinden alınan ÖTV tutarı 2 lira 27 kuruş, motorindeki ÖTV tutarı ise 2 lira 17 kuruş, LPG otogazdaki ÖTV oranı ise 1 TL arttı.

2023/09/13/benzin-motorin-otogaz-zam-indirim-001.jpeg

KONYA’DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
Zam bugün itibarıyla uygulama konuldu, Konya’da güncel akaryakıt fiyatları 3 Ocak 2024 itibarıyla şöyle oldu:

Benzinin litresi 38 lira 04 kuruştan satılıyor.

Motorinin litre satış fiyatı 40 lira 60 kuruş.

LPG otogazın litre fiyatı ise ortalama 19 lira 80 kuruş.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.