BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

BOTAŞ'tan doğalgaz zammı açıklaması! Ocak ayında zam var mı?

Türkiye'de 2024 Yılında Doğal Gaz Fiyatlarında Değişiklik Yok! BOTAŞ, Piyasa Şartları ve Ekonomik Durumu Göz Önünde Bulundurarak Tarifelerini Sabit Tutuyor. 

29 Aralık 2023
BOTAŞ'tan doğalgaz zammı açıklaması! Ocak ayında zam var mı?

Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden BOTAŞ, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapmayacağını duyurdu.

Şirketin yaptığı açıklamada, doğal gaz fiyatlarının belirlenmesinde piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve alım - işletme giderlerindeki değişim gibi faktörlerin dikkate alındığı vurgulandı.

BOTAŞ, "Kuruluşumuz tarafından 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır." ifadesiyle, tüketicilere güvence verdi. Ancak, açıklamada dikkat çeken bir diğer nokta, Türkiye'nin konutlarda uygulanan doğal gaz fiyatlarının, Household Energy Price Index (HEPİ) esas alındığında Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında hala en düşüklerden biri olmadığıydı.

Özellikle Avrupa ülkelerindeki düşük doğal gaz fiyatlarının gölgesinde kalan Türkiye, enerji maliyetleri konusunda rekabet avantajını tam olarak kullanamıyor. Bu durum, BOTAŞ'ın fiyat politikasının yanı sıra ülkedeki enerji sektörünün genel rekabet gücünü de gündeme getiriyor. Türkiye'nin enerji verimliliği ve maliyet etkinliği konularında daha da ilerleme kaydetmesi, hem tüketicilere hem de ekonomiye olumlu bir etki yapabilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.