BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gazze'de Katliam var diyen Pakistan'da yılbaşı kutlamaları yasaklandı

 

29 Aralık 2023
Gazze'de Katliam var diyen  Pakistan'da yılbaşı kutlamaları yasaklandı

Pakistan'da Filistinlilerle dayanışma amacıyla tüm yeni yıl kutlamaları yasaklandı. Kararı duyuran geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, İsrail'in saldırıları altında olan Gazze'de katliamlar devam ederken yeni yılı kutlamanın doğru olmayacağını belirtti.

Pakistan'ın geçici Başbakanı Anwaar-ul-Haq Kakar, hükümetinin, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına devam etmesi nedeniyle Filistin halkıyla dayanışma için yeni yıl kutlamalarını yasaklama kararını aldıklarını açıkladı.

Anwaar-ul-Haq Kakar, paylaştığı video mesajında İsrail'in Filistin'deki eylemlerini kınadı ve İslamabad'ın Orta Doğu'da bir ateşkes çağrısında bulunduğunu belirtti.

PAKİSTAN'DA YENİ YILLA İLGİLİ HER TÜRLÜ ETKİNLİK YASAKLANDI

Kakar, "Filistin'deki son derece endişe verici durumu göz önünde bulundurarak ve mazlum Filistinli kardeşlerimizle dayanışma göstermek için, Pakistan hükümeti tarafından yeni yıl ile ilgili her türlü etkinliğe tamamen yasak getirilecektir" diye konuştu.

Kakar, halka yeni yılı sade bir şekilde karşılayarak Filistin halkıyla dayanışma göstermeleri çağrısında bulundu. Gazze'de katliamlar devam ederken yeni yılı kutlamanın doğru olmayacağını belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.