BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ekşi Sözlük kapatıldı

Ekşi Sözlük platformunda şehit düşen askerlerimiz ve şehit babasına yönelik yapılan hakaret dolu paylaşımların ardından, platforma erişim engeli getirildi. 

25 Aralık 2023
Ekşi Sözlük kapatıldı

Türkiye, geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen terör saldırısında Şehit olan 12 Mehmetçik için yasa boğuldu. Şehitlerin fotoğrafları ve hikayeleri sosyal medyada geniş bir şekilde paylaşıldı. Ancak, Ekşi Sözlük platformunda şehitlere ve bir şehit babasına yönelik çirkin ifadelerin kullanılması büyük tepki çekti. Şehit babasının "Oğlum şehit oldu, ne mutlu bana" şeklindeki paylaşımına hakaret içeren yorumlarda bulunan bazı kullanıcılar, toplumun geniş kesiminden tepki aldı.

Bakan Tunç soruşturma başlatıldığını duyurmuştu

Başsavcılığın hızla harekete geçtiği olayda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinde şehitlere ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bu çerçevede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ekşi Sözlük platformunda şehitlere yönelik paylaşımlar yapan kişilere yönelik soruşturma başlatıldı. Ayrıca, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı da sosyal medyada benzer paylaşımlarda bulunan bir kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Bu gelişmelerin ardından, Ekşi Sözlük platformuna yönelik bir erişim engeli daha geldi. Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla, Ekşi Sözlük "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle erişime engellendi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.