BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

“SEYDİŞEHİRLİ, KONYALI SAHİPSİZ Mİ GÖRÜLÜYOR?”

Ekici’den Alacabel Tüneli çıkışı: Alacabel Tüneli’ni ve bağlantı yolunu biran önce tamamlayın 

25 Aralık 2023
“SEYDİŞEHİRLİ, KONYALI SAHİPSİZ Mİ GÖRÜLÜYOR?”

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, yıllardır söz verilmesine rağmen tamamlanamayan Alacabel Tüneli’ne ilişkin iktidara çağrıda bulundu. Ekici, “İktidar yetkililerine özellikle de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na buradan çağrıda bulunuyorum. Ülke ulaşımı ve turizmi açısından çok önemli olan Alacabel Tüneli’ni ve bağlantı yolunu biran önce tamamlayın” dedi.

////////
Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya’da söz verilmesine rağmen yapımı tamamlanamayan projelerin peşini bırakmıyor. Hasan Ekici, bu kez de iktidar tarafından sürekli sözü verilen Seydişehir Alacabel Tüneli’ni TBMM gündemine taşıdı. 
“HER YIL 4-5 MİLYON ARACIN GEÇTİĞİ KRİTİK BİR GEÇİTTİR”
2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmeleri kapsamında Gelecek Saadet Grubu adına söz alan Hasan Ekici, şunları söyledi:
“Bütçe’yi ve bütçe ödeneklerini görüştüğümüz meclis gündeminde ödenek yetersizliği nedeniyle yıllardır tamamlanamayan Konya projelerine de değinmemiz gerekir. Bu projelerden birisi de Seydişehir Alacabel Tüneli’dir. Türkiye’nin önemli geçitlerinden bir tanesi Seydişehir-Antalya yolu üzerindeki Alacabel Geçididir. Alacabel Geçidi, Karadeniz'i, Marmara’yı, Güneydoğu'yu ve İç Anadolu'yu, Akdeniz'e en kısa mesafede bağlayan önemli geçitlerden bir tanesidir. Her yıl 4-5 milyon aracın geçtiği kritik bir geçittir.” 
“YIL 2024 OLDU VE ALACABEL TÜNELİ HALA BİTMEDİ”
2016 yılında yapımına başlanan Alacabel Tüneli’ni 2019 yılında bitirileceği sözü verildiğini ancak tünelin hala hizmete alınamadığını ifade eden Hasan Ekici, “Bu Geçit, kış aylarında aşırı kar yağışı, buzlanma, fırtına ve çığ düşmesi gibi nedenlerle sık sık ulaşıma kapanmaktadır. Daha dün yağan hafif kar nedeniyle bile ulaşıma kapanmıştır. Ölümlü trafik kazalarının da çok sık meydana geldiği bir geçittir. Alacabel Geçidinde ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 2016 yılında, gidiş-geliş olarak 14 bin 600 m uzunluğunda Alacabel Tüneli’nin yapımına başlandı. İktidar yetkilileri yaptıkları birçok açıklamada Alacabel Tüneli’nin 2019 yılında biteceğini duyurmuşlardı. Ancak çeşitli gerekçelerle Alacabel Tünelinin yapımına dönem dönem aralar verildi. Yıl neredeyse 2024 oldu ve Alacabel Tüneli hala bitmedi. Düşünebiliyor musunuz 7 yıldır bitirilemeyen bir tünel. Yılan hikâyesine dönen bir tünel inşaatı” şeklinde konuştu. 
“SEYDİŞEHİRLİ, KONYALI SAHİPSİZ Mİ GÖRÜLÜYOR?”
“İktidar yetkilileri sürekli tarih açıklıyorlar ama tünel bir türlü açılmıyor” diyen Ekici, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“İktidar yetkililerine soruyoruz. Ülke ulaşımı açısından böyle kritik bir tünel neden yıllardır bitirilemiyor? Sorun kaynaksa, ödenek yetersizliğiyse diğer projelere, yollara ve tünellere kaynak ayrılıyor da Alacabel Tüneli’ne neden ayrılmıyor. Seydişehirli Konyalı sahipsiz mi görülüyor? Diğer yandan sadece Tünelin açılması gecikmedi. Tünelin çıkış noktasındaki Ceceler Köyünden Cevizli kavşağına kadar yapılması gereken 12 km’lik yolda da hiçbir ilerleme olmadı. Bu yol tamamlanmadan tünelin ulaşıma açılmasının da vatandaşlarımıza bir faydası olmayacak. Diğer yandan aynı yol üzerinde olan ve 2017 yılında ihalesi yapılan ancak daha sonra ihalesinin iptal edildiği duyurulan 2 bin 900 m uzunluğundaki Tınaztepe Tüneli’nin akıbetinin ne olduğu da bilinmiyor.” 
“ALACABEL TÜNELİ VE BAĞLANTI YOLUNU TAMAMLAYIN”
İktidara tünel ve bağlantı yollarının bir an önce tamamlanması çağrısında bulunan Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, “İktidar yetkililerine özellikle de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na buradan çağrıda bulunuyorum. Ülke ulaşımı ve turizmi açısından çok önemli olan Alacabel Tüneli’ni ve bağlantı yolunu biran önce tamamlayın” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.