BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AKP ve MHP uzlaştı: Ankara'da o isim öne çıktı

Yerel seçimlere adım adım yaklaşırken AKP ve MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı da netlik kazanmaya başladı. Kulislerde Cumhur ittifakı adayının MÇP geçmişi olan o isim olacağı konuşuluyor.. 

18 Aralık 2023
AKP ve MHP uzlaştı: Ankara'da o isim öne çıktı

Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık için Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan isimlerin çoğunluğunun Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'tan yana olduğu ifade ediliyor. MHP de Altınok'u destekleme kararı almıştı. Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu hafta içinde bir araya gelmesi bekleniyor.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre, CHP'nin Ankara'da tekrar Mansur Yavaş'ı aday gösterme kararının ardından Cumhur İttifakı'nın da "milliyetçi kökenli bir aday karşısına yine milliyetçi kökenli bir adayla çıkmak" niyetinde olduğu iddia ediliyor.

Erdoğan, geçen hafta milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve il, ilçe teşkilat yöneticilerine "büyükşehir ve ilçe belediyelerinde aday olmasını istedikleri" üç adayın ismini yazmalarını istemişti. Yapılan oylamada eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un adı çıkmıştı. Oylamada "Altınok'un daha fazla oy aldığı" belirtiliyor.


Altınok'un MHP geçmişi nedeniyle Yavaş'a karşı rekabet edebilecek ve Ankara'yı kazanabilecek bir aday olduğu MHP tarafından da düşünülüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.