BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Filistinli cesur kız Ahed Tamimi serbest

İsrail dün 30 Filistinli mahkumu daha serbest bıraktı. Bu kişiler arasında "Filistinli Cesur Kız" olarak tanınan aktivist Ahed Tamimi de vardı. 

30 Kasım 2023
Filistinli cesur kız Ahed Tamimi serbest

Dünya Ahed Tamimi'yi, İsrail askerlerine kafa tuttuğu görüntülerle tanıdı. 2015 yılında İsrail güvenlik güçlerinin gözaltına aldığı erkek kardeşini kurtarmaya çalışıyordu. Tamimi, o zaman sadece 14 yaşındaydı.


Tamini, bu görüntüler sonrası Filistin davasının simgesi "Filisinli Cesur Kız" oldu.
Tamimi, 2017'de Eski Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Kudus'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasından sonra başlayan protestolarda da yer aldığında tutuklanmıştı. 8 ay sonra serbest bırakıldı.

22 yaşındaki Filistinli Cesur Kız, kasım başında yine İsrail askerleri tarafından Yahudi yerleşimcilerin katledilmesi yönünde bir paylaşım yaptığı öne sürülerek tutuklanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.