BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bakan Tekin'den ara tatil açıklaması: İllerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, milyonlarca öğrenci ve ailenin merakla beklediği ara tatil konusunda açıklık getirdi. Tekin, "Bu tatiller olacaksa illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz" dedi. 

25 Kasım 2023
Bakan Tekin'den ara tatil açıklaması: İllerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz

Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veliler ara tatil ile ilgili gelişmeleri merak ederek araştırırken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilden ile değişiklik gösterecek yeni bir ara tatil formülünün sinyalini verdi. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber özel yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tekin, milyonlarca öğrenci ve aileleri tarafından merak edilen ara tatil konusunda önemli bir açıklamada bulundu.

Ara tatil uygulamasıyla ilgili Türkiye'nin farklı illerinde farklı iklim koşullarının yaşandığı vurgulayan Tekin, ara tatil tarihlerinin belirlenmesinde iklim koşullarının göz önünde bulundurulacağına işaret etti. 

BAKAN TEKİN'DEN İLLERE GÖRE ARA TATİL MESAJI
Bakan Tekin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bizim Bakanlıktaki bütün eğitim öğretim a dairelerinin içerisinde bir tane daire başkanlığı var. Hepsinde standart izleme ve değerlendirme Daire Başkanlığı. Hayata geçirdiğimiz bütün uygulamalar, attığımız bütün adımlar o daire tarafından değerlendiriliyor.

Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor şeklinde verilen haberler, o İzleme Değerlendirme Birimi'nin ara tatillerle ilgili yaptığı rutin değerlendirme. Biz oradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturup karar veririz.

TATİL TARİHLERİ İKLİM KOŞULLARINA GÖRE REVİZE EDİLECEK
Şöyle bir tablo var. Benim kişisel olarak görüşüm şu. Böyle bir ara tatil uygulaması yapacaksak, Türkiye coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı ülke. Kasım ayında Antalya'da tatil yapmak mı, yoksa bu tatili daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı? Bu tatiller olacaksa eğer illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor.

Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu. Kaldırmadık, o tatil Kurban Bayramı ile birleşmiş oluyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.