BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AFAD, Konya dahil 64 ili uyardı

AFAD, Konya’nın da aralarında bulunduğu 64 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Pazar günü, ülkenin büyük bölümünde fırtına ve yağış etkili olacak. 

25 Kasım 2023
AFAD, Konya dahil 64 ili uyardı

Meteorolojinin tahminleri belli oldu, AFAD’dan Konya’nın da aralarında bulunduğu 64 ilimiz için kuvvetli fırtına ve yağış uyarısı geldi.

AFAD açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Meteorolojiden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 44 ilimiz için Turuncu, 20 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 64 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır.

Turuncu kodlu uyarı yapılan iller:

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller:

Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak.

81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir.

Uyarı verilen illerimizde vatandaşlarımıza, valiliklere, kaymakamlıklara ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır.

Vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”

SARI VE TURUNCU KOD NEDİR?

Sarı kod ve turuncu kod, Meteoroloji ve AFAD tarafından, özellikle tehlikeli hava olayları söz konusu olduğunda yayımlanan uyarılar arasında yer alıyor. Sarı kod, genellikle orta seviyede tehlike arz eden hava koşullarını ifade ederken, turuncu kod ise daha ciddi, dikkatli olunması gereken ve potansiyel zararlar doğurabilecek durumlar için kullanılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.