BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kurban bağışı nasıl yapılır?

 

16 Kasım 2023
Kurban bağışı nasıl yapılır?

Müslümanların en kutsal günlerinden biri olan Kurban Bayramı İslam'da dini bayramlar arasında yer almaktadır. Bu önemli gün dört gün sürmekte olup insanlar bu günde çeşitli ibadetleri yerine getirirler.

Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

Kurban bağışı huzur derneği aracılığıyla yapılabilmektedir. Bağışlarınızı huzurdernegi.com ‘da yer alan iletişim bilgileri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Kurbanyerine getirilen gelenek ve görenekler açısından da önemli olmaktadır. Bu özel ve önemli günde yerine getirilen önemli ibadet kurban kesmek olarak adlandırılmaktadır. Bu kutsal görev ayrıntılarıyla dikkat ve özenle yerine getirilmesi gereken bir vazifedir.

 İnsanlar bu gün için ön hazırlıklar yapmaktadır. Bu günü en güzel şekilde geçirmek istemelerinin yanı sıra bu günde yerine getirilen ibadeti de en doğru şekilde yapmak isterler. Bu noktada kurban kesmek hakkında sorulması gerek birçok soru vardır ve detayları öğrenilmek istenir.

 Kurban Bayramı Ne Zaman?

 Eskiden Müslümanlar tarafından kullanılan ay temelli Hicri takvime göre bu önemli gün Zilhicce aynın 10. günü ilk gün olarak belirlenmiştir. Güneş esaslı miladi takvime göre ise her sene on bir on iki gün daha erken kutlanmaktadır.

  Kurban Anlamı Nedir?

  Sözlük anlam olarak bakıldığında yaklaşmak ya da Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelmektedir. Dini bir terim olarak bakıldığında ise kurban Allah'a yaklaşmak maksadıyla çeşitli kurallarla belli özellikleri taşıyan hayvanlar seçilerek usulünce kesmek anlamına gelmektedir.

  Bu noktada ise en çok sorulan merak edilen ve araştırılan konu bu özel günde hangi hayvanların kurban edileceğidir. Kurban edilecek hayvan usulünce kesilmeli ve belli şartlara sahip olmalıdır. Bu noktada bakıldığında her hayvan kurban edilemez.

  Hangi Hayvanlar Kurbanda Kesilir?

  Kurbanda kesilecek hayvan belirli özelliklere ve şartlara sahip olmalıdır. Bunların başında öncelikle hayvanın sağlıklı olması gelmektedir. Zayıf ve düşkün olamamalı, kötürüm derecesinde bir hastalığı olmamakla beraber fiziksel özellikleri açısından da sağlıklı olmalıdır. Bu noktada herhangi bir gözü kör olmamalı, boynuzu varsa kökünden kırık olmamalıdır. Sadece burada istisna doğuştan eğer böyle bir duruma sahipse bu engel teşkil etmemektedir.

  Bunun yanında sağlıklı olan hayvan belli bir yaşın altında olmamalıdır. Hem erken hem de dişi kurban edilebilir.

 Peki hangi hayvanlar kurban edilir diye sorulduğunda bunlar koyun, keçi, manda, sığır ve deve olarak cevaplandırılır. Huzurdernegi.com aracılığıyla sadece kurban bağışı değil, yemek bağışı, su kuyusu bağışı da yapabilirsiniz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.