BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin ve motorin fiyatları

Sürücüler akaryakıt fiyatlarındaki değişimi merak ile takip ediyor. Yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından art arda gelen zamlar benzin ve motorin fiyatlarının uçmasına neden oldu. İşte güncel akaryakıt fiyatları.. 

14 Kasım 2023
Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin ve motorin fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin son gelişmeler, yakın tarihlerde yaşanan indirimler ve güncel durumla ilgili detaylar ortaya çıktı. Motorin fiyatlarına yapılan gece yarısı indirimiyle birlikte, benzin ve LPG fiyatlarında herhangi bir değişiklik gözlemlenmedi.

14 Kasım itibarıyla, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda benzinin litresi 34,38 TL, motorinin litresi ise 36,36 TL olarak belirlendi. Aynı tarih ve bölgede LPG'nin litre fiyatı ise 18,15 TL oldu. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda benzinin litresi 34,43 TL, motorinin litresi 36,42 TL ve LPG'nin litresi ise 18,18 TL olarak kaydedildi.

Ankara'da benzinin litresi 35,06 TL, motorinin litresi 36,98 TL ve LPG'nin litresi 18,22 TL olarak belirlendi. İzmir'de ise benzinin litresi 35,11 TL, motorinin litresi 37,14 TL ve LPG'nin litresi 18,23 TL olarak güncellendi.


Öte yandan, 16 Temmuz'da alınan ÖTV kararıyla kurşunsuz benzinin litresi üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya yükseltilmişti. Aynı dönemde motorinin litresi üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya çıkarılmıştı. Bu kararın ardından benzin ve motorin fiyatlarında 6 lira civarında bir artış yaşanmıştı. 16 Temmuz'da İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin 34,01 TL iken, motorin ise 32,36 TL seviyesindeydi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.