BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İNDİRİMLİ ALACAGIZ DERKEN DOLANDIRILMAYIN

e-Ticarette Kasım Çılgınlığı: Uzmanlardan Uyarı Üstüne Uyarı 

06 Kasım 2023
İNDİRİMLİ ALACAGIZ  DERKEN DOLANDIRILMAYIN

Bekarlar Günü, Öğretmenler Günü, Alışveriş Cuması ve Siber Pazartesi gibi özel günlerle kasım ayında e-ticaret sitelerinde muhteşem indirimler sizi bekliyor. Uzmanlar, Türkiye'de kasım ayında 300-400 milyar lira değerinde alışveriş öngörüyor.

Türkiye'de elektronik ticarette büyük bir hareketlilik yaşanması beklenen Kasım ayı, bir dizi özel gün ve indirim kampanyalarıyla coşkulu geçecek gibi görünüyor. Uzmanlar, 11 Kasım'da Bekarlar Günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Alışveriş Cuması ile 30 Kasım'da Siber Pazartesi gibi önemli tarihlerin, e-ticaret sitelerinde alışveriş oranlarını artıracağını tahmin ediyorlar.

E-Ticaret Günleri Kasım Ayı Boyunca Devam Edecek

Tüketicilerin en iyi fırsatları yakalayabilmeleri için, uzmanlar, e-ticaret günlerini Kasım ayının tamamına yaymanın ve belirli saatlerde özel indirimler sunmanın planlandığını belirtiyor. Bu sayede, lojistik altyapı üzerindeki yük azaltılacak ve tüketici şikayetleri ile gecikmeler minimize edilecek.

Uzmanlar, geçen yılın kampanya dönemine göre yüzde 110'un üzerinde toplam bir hacim artışı beklediklerini ve Türkiye'de beklenen toplam kampanya hacminin 300-400 milyar liranın üzerinde olacağını öngörüyorlar. E-ticaret sektörünün yıl sonunda yaklaşık 1,3 trilyon lira ile kapatacağı tahmin ediliyor.

Farklı Kategorilerde İndirimler

E-ticaret sitelerinin, teknolojiden modaya, anne/bebek ürünlerinden süpermarkete, ev dekorasyonundan yapı marketine kadar birçok farklı kategoride saat başı indirimler ve sepet indirimleri düzenlemeyi planladığı belirtiliyor.

Dolandırıcılara Karşı Dikkat

Uzmanlar, tüketicileri dolandırıcılara karşı da uyarıyorlar. Alışverişin en yoğun olduğu dönemlerde spam ve kimlik avı uygulamalarının arttığını bildiriyorlar. E-posta yoluyla gelen iyi bir teklif veya indirim alındığında, gömülü bağlantının incelenmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar. Ayrıca, sadece resmi pazaryerleri aracılığıyla alışveriş yapılması ve farklı açılış sayfalarına yönlendirilirken web adreslerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.