BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İsrail Gazze'de pusuya düştü! Givati Tugayı çok sayıda asker kaybetti

İzzeddin el-Kassam Tugayları ile işgal devleti İsrail arasındaki çatışmalar 25. gününde devam ederken Filistinli kaynaklara göre Gazze’de kara operasyonu yapan Givati Tugayı askerleri pusuya düşerek çok sayıda kayıp verdi. 

01 Kasım 2023
İsrail Gazze'de pusuya düştü! Givati Tugayı çok sayıda asker kaybetti

İsrail'in Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşılık 7 Ekim'de "Aksa Tufanı" operasyonu düzenleyen Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile işgalci İsrail arasındaki çatışmalar devam ediyor. 

Hamas'ın operasyonundan sonra Gazze'deki sivillere yönelik insanlık dışı saldırılar başlatan İsrail, ABD ve Avrupa ülkelerinin de desteğini arkasına aldı. 

Dünyadan gelen tepkilere rağmen İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının şiddeti 25. gününde de artarak devam ediyor.

İSRAİL TUGAYI HAMAS'IN PUSUSUNA DÜŞTÜ
Filistinli kaynaklara göre, Gazze’de kara operasyonu yapan Givati Tugayı askerleri, Hamas pususuna düştü.

Bazı kaynaklar iki ayrı pusudan ve ağır kayıplardan bahsederken İsrail’de hükümete yakınlığı ile bilinen Kanal 14’ün askeri muhabiri Hallel Bitton Rosen, Givati için kullanılan renk koduna atıfta bulunarak “mor kan kaybediyor” dedi.

İSRAİL BASINI: GAZZE ŞERİDİNDE ÇOK TEHLİKELİ BİR OLAY YAŞANDI
İsrail Kaynaklarından gelen habere göre ise, "Gazze Şeridi'nde çok tehlikeli bir olay yaşandı."

Sansür nedeniyle ayrıntıların yayınlanmamasına izin verilmeyeceği belirtilen haberde, "Ordudaki askerlerimiz için lütfen dualarınızı yoğunlaştırın." ifadeleri yer aldı.

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜNDEN 'SUSUN' UYARISI 
İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, X hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail basınına 'susun' mesajı verip, "Söylentileri yaymayın, gerekli açıklamayı biz yaparız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.