BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

PKK'ya 10 milyar dolar geliyor! 105 milyarlık pakette 'açıklanmayan' o madde..

İsrail düşmanı ülkelere meydan okumak için görülmemiş bir destek paketi hazırlayacağını ilan eden Joe Biden sözünde durdu. Kongre'nin onayına sunulan 105 milyar dolarlık pakette ne kadar paranın nereye harcanacağı yazılı, fakat bir madde hariç... 105 milyarın 10 milyar doları 'açıklanmayan insani yardım' kılıfıyla perdelendi. Bu paranın hangi örgüte gideceği ise herkesin bildiği sırlar arasında... 

20 Ekim 2023
PKK'ya 10 milyar dolar geliyor! 105 milyarlık pakette 'açıklanmayan' o madde..

Joe Biden bebek katili Netanyahu yönetimine tam desteğini bildirdikten sonra İsrail'den ABD'ye döndü ve ayağının tozuyla 105 milyar dolarlık dev yardım paketi hamlesini devreye soktu. Biden yönetiminin onaylanması için ABD Kongresi'ne sunduğu teklifte Ukrayna için 60 milyar dolar, İsrail için 14 milyar dolar, ABD-Meksika sınır güvenliği yatırımları için 14 milyar dolar ve Tayvan'ı da içeren Hint-Pasifik bölgesi için 7 milyar dolar isteniyor. 

Pakette 10 milyar dolarlık bir başka madde daha var ki bu, 'açıklanmamış insani yardım çabaları' başlığıyla yer buldu. 'Detayları gizli tutulan insani yardımın' nereye harcanacağı merak konusu oldu. 

Beyaz Saray daha önce PKK/YPG'li teröristler için savunma bütçesinden pay ayırırken "DEAŞ'la mücadelede ABD'nin Suriye ve Irak'taki ortaklarına" notunu düşüyordu. Biden yönetimi bu kez NATO müttefiki Türkiye'ye açıktan koz vermemek için terör finansmanını 'açıklanmamış insani yardım' başlığıyla perdeledi. 

Benjamin Netanyahu ve Joe Biden

TÜRK SİHA'SINI DÜŞÜRDÜ, UÇAK GEMİSİ YOLLADI
Bebek katili Benjamin Netanyahu'ya "Hastane saldırısını siz gerçekleştirmediniz" dedikten sonra İsrail'den ayrılırken "Sizin için görülmemiş bir destek isteyeceğiz. Bölgedeki diğer hasım aktörlerin İsrail'in hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu görmelerini sağlayacağız" diyen Biden, ABD Merkez Komutanlığına (CENTCOM) bağlı 2 bin askeri İsrail'e göndermiş, aynı zamanda 2 uçak gemisi ve ona bağlı savaş gemilerinin de İsrail açıklarında konuşlandırılması emri vermişti.

İsrail ve çevresiyle birlikte tüm Arap yarımadası, Suriye'de PKK/YPG'yi eğitip donatmaktan sorumlu birim olan CENTCOM'un görev alanına giriyor.

Joe Biden'ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Başdanışmanı Brett McGurk'ten talimat alan sözkonusu Amerikan birliği, Suriye'de operasyon yapan Türk SİHA'larından birini emir komuta zinciri içerisinde 5 Ekim'de F-16'dan ateşlenen füzeyle düşürmüştü. Bu durum, Pentagon'un PKK/YPG'li teröristleri korumak için gerektiğinde 'NATO müttefiki' Türkiye ile savaşı göze aldığının ispatı oldu. 

Amerikan politikaları üzerinde doğrudan etkisi bulunan siyonist yönetim, PKK/YPG'yi 'Büyük İsrail' projesi için paha biçilmez önemde görüyor. Washington ve Tel Aviv, bu amaçla hayata geçirilmek istenen terör koridoru projesi için geçtiğimiz yıllarda DEAŞ-PKK tiyatrosunu sahnelemekten çekinmedi. 

TÜRKİYE'NİN PKK/YPG'YE VURDUĞU DARBE
Ekim ayı başında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de PKK'ya yönelik yürüttüğü hava operasyonları, bu ülkenin petrolünü ABD ile birlikte çalmakta olan örgütün üretim altyapısına büyük darbe vurdu. 

Joe Biden'ın 'insani yardım' adı altında ayırdığı 10 milyar doların hem PKK/YPG'ye yeni askerî sistemlerin alımı hem de Türk ordusunca tahrip edilmiş enerji/petrol üretim altyapısının yenilenmesi için kullanılacağına kesin gözüyle bakılıyor. 


HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ Mİ?
Pentagon şimdiye dek Suriye kuzeyindeki terör örgütüne 40 bini aşkın TIR dolusu askeri malzeme yardımında bulundu. Teröristlere savaş uçağı haricinde hemen her silah sistemini tedarik eden Amerikan yönetimi, Irak'taki Peşmerge güçlerinin İran tarafından tehdit edilmesi bahanesiyle buraya hava savunma sistemi göndermeye hazırlanıyor. Peşmerge güçlerini yöneten iki büyük partiden biri olan Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Suriye'deki PKK/YPG ile ilişkisi biliniyor. 

KYB'nin PKK'ya helikopter tahsis ettiği ve bu helikopterlerin Kandil ile Suriye arasında mekik dokuduğu geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı. KYB Başkanı Bafil Talabani'nin Süleymaniye'de PKK/YPG'li teröristlere İHA kullanma eğitimleri için tahsis ettiği havaalanı ise Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından vurulmuştu. 

Joe Biden'ın PKK/YPG için hazırladığı 10 milyar dolarlık pakette teröristler için hangi silahların alınacağına DEAŞ/PKK tiyatrosunun senaristlerinden Brett McGurk karar verecek.

FETÖ'nün akıl hocalarından ABD-İsrail çifte vatandaşı Michael Rubin, daha birkaç gün önce "İsrail PKK'ya açıktan desteğini ilan etmelidir. Onların hava savunma sistemine ihtiyacı var. İsrail PKK'ya bunu sağlayabilir" diye yazmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.