BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ABD onay verdi, İsrail Gazze'ye kara saldırısı başlatacak

Hamas'ın harekatı sonrası İsrail'in başlattığı hava saldırıları devam ediyor. Karşılık bombardımanlar sürerken, siviller saldırıların gölgesinde hayatta kalmaya çalışıyor. İşte bölgede gün içinde yaşanan gelişmeler. 

19 Ekim 2023
ABD onay verdi, İsrail Gazze'ye kara saldırısı başlatacak

İsrail ablukasındaki Gazze, bombaların hedefi olmaya devam ediyor. Gazze'deki Baptist Hastanesi'nin (El Ehli Hastanesi) İsrail tarafından bombalandı. Dünyayı ayağa kaldıran saldırı nedeniyle 471 kişi hayatını kaybetti. Hava saldırılarını yoğunlaştıran Tel Aviv, kara saldırısı için de ABD'den onay aldı.

İsrail'le Hamas arasındaki savaşta bugün yaşananlar saat saat şu şekilde:

REFAH'TAN SINIRLI GEÇİŞE ONAY

08.56: ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'ye sınırlı miktardaki insani yardımın ulaştırılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Biden, Sisi'nin Refah Sınır Kapısı'nı açarak 20 kamyonun girişine izin verdiğini belirtti. İsrail de yardımların Hamas'a ulaşmadığı sürece teslimatı engellemeyeceğini açıkladı.

ABD, İSRAİL'İN GAZZE'YE GİRMESİNE YEŞİL IŞIK YAKTI

08.01: İsrail Savaş Kabinesinin, toplantıya katılan ABD Başkanı Joe Biden'a, "Gazze Şeridi'ne karadan girmekten başka çarelerinin kalmadığını" bildirdiği belirtildi. İsrail'in Gazze'deki Filistinli gruplara ezici bir zafer elde etmemesi durumunda Tel Aviv'in Orta Doğu'daki konumunun zarar göreceği aktarılan Biden'ın ise Kabine'ye, "ABD'nin Gazze'de İsrail'in herhangi bir kara harekatına destek olacağı" sözünü verdiği vurgulandı. Savaş Kabinesi üyelerinin Biden'a mutlak zafer dışında Tel Aviv'in bölgedeki stratejik önemini kaybetmesinin yanı sıra Hamas'ın sürpriz saldırısı öncesinde çok tartışılan; "Suudi Arabistan ile normalleşme" konusunda stratejik hamleler yapma yetisini de yitireceği ifade edildi.

Öte yandan İsrail resmi devlet televizyonu KAN, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara saldırısı yapmak için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. KAN'ın haberinde, Gazze sınırı bölgesinde üç günden bu yana İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında herhangi bir çatışma yaşanmadığı belirtildi. Kuvvetlerin hareketi ve konumlandırılması da dahil olmak üzere tüm gelişmelerin, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne girmek için hazırlıklarını tamamladığını gösterdiği ifade edilen haberde, Gazze'ye yapılacak kara saldırısının, savaşın "Yahudi yerleşim birimlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki" ikinci aşaması olduğu aktarıldı.

İSRAİL-LÜBNAN SINIRINDA ÇATIŞMA

07.46: İsrail ordusunun, silahlı saldırılara yanıt olarak gergin sınırın Lübnan tarafındaki Hizbullah'a ait hedefleri vurduğunu açıkladı. Ordu, hedeflerin arasında İsrail'in kuzeybatısındaki Rosh HaNikra'ya tanksavar füzelerinin ateşlendiği, denize bakan bir gözlem noktasının da bulunduğunu söyledi.

SUNAK, İSRAİL'E GİDECEK

07.03: İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bugün Başbakan Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Herzog ile görüşmek üzere İsrail'e gidecek. Ofisinden yapılan açıklamada, İngiliz liderin Netanyahu ve Herzog'a taziyelerini sunacağı ve 7 Ekim'deki ölümcül Hamas saldırısının ardından İsrail ile dayanışmasını göstereceği belirtildi.


KAYNAK: AJANSLAR

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.