BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bakanlık zeytinyağıyla ilgili yeni karar aldı: Süresiz yasak getirildi

Dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına yönelik 1 Kasım 2023 tarihinde sonlanması öngörülen ilave tedbirler süre verilmeden uzatıldı. 

19 Ekim 2023
Bakanlık zeytinyağıyla ilgili yeni karar aldı: Süresiz yasak getirildi

Ticaret Bakanlığı, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatını kısıtlayan tedbirleri 1 Kasım 2023 tarihine kadar uzattığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu sezon Türkiye’de zeytin üretiminin “yok yılı” nedeniyle düştüğü, ayrıca zeytinin çiçeklenme döneminde yaşanan olumsuz hava koşullarının üretimde kayıplara yol açtığı, bunun yanında dünya genelinde zeytin yağı fiyatlarının yükselmeye devam ettiği ve dış talebin arttığı belirtildi. Bu durumun iç piyasada tüketici fiyatları ve refahı üzerinde olumsuz etki yarattığı ifade edildi. Bu nedenle, ürün rekoltesinin bir süre daha izlenmesi gerektiği ve dökme veya varilli zeytinyağı ihracatına ilave tedbirler getirilmesinin zorunlu olduğu kaydedildi.

Bakanlık ayrıca, ambalajlı ve kutulu zeytinyağı ihracatına herhangi bir kısıtlama getirilmediğini de hatırlattı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.