BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Katil İsrail hastaneyi vurdu: 500'den fazla ölü, çok sayıda yaralı var

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de hastaneye düzenlediği saldırı sonucu 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

17 Ekim 2023
Katil İsrail hastaneyi vurdu: 500'den fazla ölü, çok sayıda yaralı var

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 11. gününde devam ediyor. İsrail'in saldırılarında yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybederken, Hamas'ın saldırıları nedeniyle bin 300'den fazla İsrailli öldü. Gazze'de ölen çocukların sayısı ise 940'a yükseldi. 1032 kadın da saldırılarda hayatını kaybetti. İsrail güçleri, akşam saatlerinde ise Gazze'de bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan İsrail ordusundan ilk kez kara operasyonu dışındaki seçeneklere ilişkin açıklama geldi. İran'dan ise "Hizbullah saldırı yapabilir" açıklaması geldi. İşte İsrail-Gazze hattında son 24 saatte yaşananlar...

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik başlatılan "Aksa Tufanı" adlı saldırının ardından bölgedeki çatışmalar 11. gününde de sürüyor.

İSRAİL HASTANEYİ HEDEF ALDI: EN AZ 500 ÖLÜ
İsrail güçleri bugün de saldırılarına devam etti. Birleşmiş Milletler, Gazze'de El-Megazi Mülteci Kampı'nda BM'ye bağlı bir okulun hedef alınması sonucu en az 6 kişinin öldüğünü duyurdu.

Akşam saatlerinde ise İsrail güçleri, Gazze'de Mamedani Hastanesi'ni hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ölenler arasında hastaların yanı sıra binaya sığınan yüzlerce kişinin de bulunduğu bildiriliyor.

Saldırıya ilişkin İsrail ordusundan yapılan ilk açıklamada, "Hastane bombalamasına dair henüz detaylara sahip değiliz" denildi.

Hamas, hastane saldırısının savaş suçu olduğu yönünde açıklama yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.