BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Çalışan emeklileri umutlandıran haber geldi! İkramiye konusunda düzenleme gelebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet ikramiyesi konusunda emeklilere verilecek olan ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verileceğini açıklamıştı. AKP'den konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. 

12 Ekim 2023
Çalışan emeklileri umutlandıran haber geldi! İkramiye konusunda düzenleme gelebilir

Geçtiğimiz gün emekliler için toplanan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere 5 bin lira verileceğini açıklamıştı. Ancak bu ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verileceği açıklanmasıyla birlikte tepkiler çığ gibi büyümüştü. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler konuyla alakalı gelen soruları cevapladı.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'e gelen sorulardan birinde emeklilere 5 bin lira verilmemesinin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna yönelik tartışmaların olduğunu belirtmesi üzerine Güler, konuyla alakalı konuştu.

Güler, "Muhalefet partilerinden de bu konuda bir itiraz olabilir. Anayasa Mahkemesi süreci de değerlendirilebilir ama ben çok olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde özlük haklarına yönelik bir destektir, düzenlemedir. Farklı maaş durumları olabilir. Her bir çalışanın özlük hakları konusunda, emeklilik konusunda farklı maaş türleri, ikramiye çeşitleri olabilir. Bu kapsamda değerlendirmekte fayda var" ifadelerini kullandı.
"ÖNERGE KAPSAMINDA DEĞERLENDİRECEĞİZ"
Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesi için düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna Güler, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın çalışması devam ediyor. Çalışma ortaya çıktıktan sonra, önerge kapsamında değerlendireceğiz" cevabını verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.