BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İsrail istihbaratının çöküşü! Hamas liderleri dinlemeye takılmamak için bakın ne yaptı

Hamas liderleri, Batılı istihbarat teşkilatlarının kulak misafiri olmasını önlemek için Huawei'nin telefonlarını kullandı. Hamas üyeleri, Huawei telefon kullandıkları için Mossad tarafından dinlenemediği ve Hamas’ın planını deşifre edemediği ortaya çıktı. İran, Rusya derken bu kez Çin de suçlanmaya başlandı. 

11 Ekim 2023
İsrail istihbaratının çöküşü! Hamas liderleri dinlemeye takılmamak için bakın ne yaptı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı. Operasyona karşılık veren İsrail, Gazze'ye roket ve füzeyle saldırırak binlerce masum insanın ölümüne yol açtı ve bir o kadar da Filistinli yaralandı. İsrail, Hamas'ın Cumartesi günü gerçekleştirdiği saldırının ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "tam kuşatma" ilan etti. Gazze'ye yığınak yapan İsrail ordusu, kara harekatına hazırlanırken İsrail medyası, yaşananlar için İsrail siyasetini ve ordusunu hedef aldı ve istihbaray zaafiyetinden bahsetti.

İSRAİL İSTİHBARATININ ÇÖKÜŞÜ
İsrailli uzman ve analistler, Gazze'deki Hamas'ın 7 Ekim Cumartesi günü başlattığı "Aksa Tufanı" adlı saldırıyı, "İsrail istihbaratının çöküşü" şeklinde yorumladı ve yaşanan bu şokun uzun süre devam edecek etkileri olacağını belirtti. İsrail gazeteleri, saldırının başlamasıyla birlikte yaşanan şok halini, istihbaratın çöküşünü ve saldırının 6 Ekim Savaşı ile benzer yönlerini ortaya çıkaran haber ve makalelere yer verdi.

İSRAİL, UZUN SÜRECEK BİR ŞOK YAŞIYOR
İsrail Maariv gazetesi, 7 Ekim'de yayımladığı haberde, Hamas'ın İsrail'e sürpriz bir saldırı düzenlediğini ve bunun büyük bir istihbarat zaafı olduğunu yazdı. Yediot Ahronot gazetesi de Hamas'ın saldırısının, hükümetin başarısızlığı olduğu değerlendirmesinde bulundu. Söz konusu gazete, "hayali terör örgütlerine dönük uzun süredir devam eden aşağılamanın, kaçmanın zor olduğu bir kabusa ve uzun süre İsraillilerin peşini bırakmayacak bir şoka dönüştüğünü" vurguladı.

HAMAS'IN SALDIRISINI ÖNCEDE KESTİREMEDİ
Dünyanın dördüncü istihbarat teşkilatı olarak bilinen İsrail'in Mossad'ı Hamas'ın bu saldırısını önceden kestiremedi. Hamas'ın, hacklenemeyen Huawei telefonlarını kullanması nedeniyle CIA ve Mossad gözetiminden tamamen kurtulabildiğine dair spekülasyonlar dünya kamuoyunda oldukça yaygın hale geldi. İran, Rusya derken bu kez Çin de suçlanmaya başlandı. Hamas üyeleri, Huawei telefon kullandıkları için Mossad tarafından dinlenememiş ve Hamas’ın planını deşifre edememiş. Mossad şimdi Huawei'yi suçluyor.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM
İsrail istihbaratının zayıflığı sosyal medyanın da dilinde. Kullanıcılar, konuyla alakalı bir çok yorumda bulunurken dünyanın dördüncü istihbarat teşkilatı olarak bilinen İsrail'in Mossad'ı alay konusu oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.