BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Harekete geçtiler! ABD, İsrail'in imdadına koşuyor

Hamas’ın askeri kanadı İzettin Kassam Tugayları dün sabah İsrail’e ‘Aksa Tufanı‘ adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, direniş grupları yerleşim yerlerine girerek yüzlerce Siyonist işgalciyi öldürdü. İşgal topraklarında yer yer çatışmalar sürüyor. Buna karşılık İsrail de Gazze’yi havadan ağır biçimde bombalıyor. 

09 Ekim 2023
Harekete geçtiler! ABD, İsrail'in imdadına koşuyor

ABD, İsrail’e destek için bölgeye uçak gemisi gönderecek.

Hamas’ın askeri kanadı İzettin Kassam Tugayları dün sabah İsrail’e ‘ Aksa Tufanı‘ adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, direniş grupları yerleşim yerlerine girerek yüzlerce Siyonist işgalciyi öldürdü. İşgal topraklarında yer yer çatışmalar sürüyor. Buna karşılık İsrail de Gazze’yi havadan ağır biçimde bombalıyor.

Tam da bu sırada Büyük Şeytan ABD’den kritik bir adım geldi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin , USS Gerald R. Ford Uçak Gemisi Taarruz Grubu’na Doğu Akdeniz’e hareket emrini verdi. Austin “Bölgedeki F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarını takviye için de adımlar attık” dedi.

Austin ayrıca İsrail savunma güçlerine hızlı bir şekilde mühimmat ve ek ekipman sağlayacaklarını belirterek, “İsrail’e ilk yardım paketi bugün hareket ediyor ve önümüzdeki günlerde yerine ulaşmış olacak” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'in karşı karşıya kaldığı saldırıların 1973 Arap-İsrail Savaşı'ndan bu yana en büyüğü olduğunu dile getirmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.