BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İngiltere'de Plastik çatal, bıçak ve tabaklara yasak getirildi

Plastik çatal, bıçak ve tabaklara yasak getirildi: Tedarik eden firmalara büyük ceza kesilecek 

02 Ekim 2023
İngiltere'de Plastik çatal, bıçak ve tabaklara yasak getirildi


Çatal, bıçak ve tabaklar başta olmak üzere birçok tek kullanımlık plastik ürünler artık İngiltere'de kullanılmayacak. 1 Ekim tarihinden itibaren yasak başladı ancak belediyeler bazı firmaların halen değişime hazır olmadığı uyarısını yaptı.
Plastik çatal, bıçak ve tabaklara yasak getirildi: Tedarik eden firmalara büyük ceza kesilecek
Font Boyutu:
Doğayı plastik atık kirliliğinden korumayı amaçlayan İngiliz hükümeti düğmeye bastı ve başta çatal, bıçak ve tabaklar olmak üzere birçok tek kullanımlık plastik ürünlerin kullanımını 1 Ekim tarihinden itibaren yasakladı.

PARA CEZASI GETİRİLDİ
Belediyeler bazı firmaların değişime hazır olmadığını söylese de yasaklanan tek kullanımlık plastikleri tedarik etmeyi sürdüren işletmelere para cezası uygulanacak. Denetimler yerel makamlar tarafından yapılacak. Uygulama, süpermarketler veya paket servisler tarafından kullanılan plastik ürünleri kapsamıyor


PİPETLER VE KARIŞTIRICILAR YASAKLANMIŞTI
NTV'deki habere göre İngiltere'de tek kullanımlık plastik pipetler, karıştırıcılar ve plastik saplı pamuklu çubuklar 2020'de yasaklanmıştı. İskoçya, Haziran 2022'de işletmeler için tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklamıştı.

Galler'de de Aralık 2022'de benzer bir yasa onaylanmış ancak uygulamanın bazı bölümlerinin 2026'ya kadar yürürlüğe giremeyebileceği belirtilmişti.

Avrupa Birliği (AB), plastik atık miktarını azaltmak için son yıllarda yeni düzenlemeler getirmiş, 2021'de de tek kullanımlık tabak, çatal, bardak ve pipet gibi plastikleri yasaklamıştı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.