banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Endüstriyel Kapı Periyodik Kontrolü Nedir?

 

27 Eylul 2023
Endüstriyel Kapı Periyodik Kontrolü Nedir?

Seksiyonel kapı çeşitleri genellikle atölye, galeri, garaj, ofis gibi alanlarda tercih edilmektedir. Bu sistemle giriş çıkış kontrolü ve güvenliği sağlanmaktadır. Endüstriyel kapı periyodik kontrol hususu kullanıcılar tarafından sıkça araştırılmaktadır. Periyodik kontrolde sıklık, yapan kişi, form ve rapor gibi durumların bilinmesi gerekir. Yapılan periyodik kontrollere çalışma ortamlarında sağlık ve güvenliğin sağlanması ve geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Yıllık olarak zorunlu ve yasal olarak yaptırılması gerekilen periyodik kontroller aksatılmamalı, zamanında yaptırılmalıdır.

Endüstriyel Kapı Periyodik Kontrolü Nasıl Yapılır?

Endüstriyel kapı çeşitleri günümüzde tercih edilme oranı yüksek olan kapı türlerindendir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok alanda tasarruf ve yenilik sağlayan bu sistemlerin belli başlı kontrollerden geçmesi gerekmektedir. Sizler de endüstriyel kapı periyodik kontrolü nasıl yapılır diye merak ediyorsanız birkaç hususu göz önünde bulundurabilirsiniz.

  • Öncelikle kontroller, 6331 İş Güvenliği Kanununca oluşturulmaktadır. Endüstriyel kapı periyodik kontrolsüresi genellikle 1 sene olacak şekilde uygulanmaktadır.
  • Periyodik kontrollerin kim tarafından yapıldığı da araştırılan konular arasındadır. Bu kontrolleri yetkili makine veya mekatronik mühendisleri yapabiliyorken, makine metal bölümü mezunu olan öğretmen yetkililer tarafından da yapılabilmektedir. Makine teknikerleri de endüstriyel kapı periyodik kontrol alanında hizmet verebilmektedir.
  • Periyodik kontrol yapılırken kontrol formu doldurulması da gerekir. Ön kayıt belgesi niteliği taşıyan bu formda ürünün teknik bilgilerine yer verilmektedir. Daha sonrasında ise rapor haline gelmekte ve ilgili teknik uzman tarafından hazırlanmaktadır.

Endüstriyel kapı periyodik kontrol aşamaları ise şu şekildedir;

  • Yükleme durumu kontrol edilmekte, hasar veya eksik durumların tespiti yapılmaktadır.
  • Yapısal kontroller incelenip uygulanmaktadır.
  • Ayak deformasyonundan eksik cıvata ve somun varlığına kadar ilgili iş hususları kontrol edilmektedir.
  • Çerçeve bariyerinde oluşan deformasyonlar göz ile kontrol edilmekte, kirişlerde bulunan eksen kaçağı ve deformasyonlar da incelenmektedir.
  • Korozyon kontrolü yapılmaktadır.
  • Travers de izin verilen sehim oranlarının da kontrolü yapılarak işlem tamamlanmaktadır.

Endüstriyel Kapı Sistemleri

Kapı sistemleri, başta ısı kaybı önlemekle birlikte enerji maliyetlerinin düşürülmesinde de etkin bir role sahiptir. Oldukça avantajlı olan bu kapılar kullanıcı memnuniyeti sağlayarak gelişim göstermektedir. İlerleyen teknoloji birçok alanda olduğu gibi bu seksiyonel kapılarda da kullanılırlığını artırmakta ve uzun süreli kullanım ömrüne sahip olmaktadır.

Endüstriyel kapı çeşitleri arasında bulunan garaj kapıları müstakil evler için uygun olabilmektedir. Sıcak ve soğuk izolasyonunu sağlayarak da tasarruf ürünüdür. Aynı zamanda büyük firmaların sıklıkla tercih ettiği bu endüstriyel kapı sistemleri, zamandan tasarruf sağlayarak enerji maliyetini düşürür ve güvenliği artırmaktadır. Giriş çıkış trafiğinin fazla olduğu özel ofis ve iş binalarında ise PVC endüstriyel kapı çeşitleri de oldukça popülerdir. Her biri oldukça donanımlı ve fonksiyonel özellik taşıyarak günlük işleri kolaylaştırmakta, güvenliği ve konforu üst seviyelere çıkarmaktadır. Endüstriyel kapıları tercih ederek sizlerde farkı anlayabilir, düzenli yaptıracağınız periyodik kontroller sayesinde de uzun yıllar boyunca kullanım memnuniyeti yaşayabilirsiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.